Doina Pană susţine că a fost otravită cu mercur. DIICOT a deschis o anchetă in rem pentru tentativă de omor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doina Pană FOTO gov.ro
Doina Pană FOTO gov.ro

Procurorii antitero investighează ipoteza otrăvirii cu mercur a fostului ministru al Apelor şi Pădurilor, Doina Pană. Deputatul a declarat miercuri că după ce a demisionat din Guvern, la începutul anului trecut, pe fondul unei stări alterate de sănătate, a aflat că era intoxicată cu mercur.

„La DIICOT -structura centrală - se află în lucru un dosar penal în care se cercetează infracţiuni de constituire de grup infracţional organizat şi tentativă de omor, după ce actualul vicepreşedinte PSD Doina Pană, fost ministru al Pădurilor, a descoperit că a fost intoxicată cu mercur”, a anunţat purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime.

„Avem mai multe ipoteze de lucru. Se verifica in ce conditii a fost asimilat in organism mercurul, accidential sau prin vointa altor persoane. Avea in organism un nivel dublu de mercur”, a mai spus oficialul DIICOT despre acest caz.

Fostul ministru a precizat că a depus o plângere la poliţie în acest sens şi că există o anchetă în desfăşurare.

„Am depus plângere la poliţie abia la începutul lunii februarie. N-am făcut plângerea cât eram încă ministru pentru că, în caz că se află, ar fi dăunat imaginii României. Va daţi seama, ministru în Guvernul României otrăvit", a declarat Doina Pană. Fostul ministru a precizat că nu poate oferi mai multe detalii pentru că există o anchetă în desfăşurare. Doina Până a comentat doar faptul că bănuieşte că cineva din mafia lemnului ar fi atentat la viaţă să, pentru că a luat măsuri împotriva celor care taie ilegal lemn.

„Vreau să-i prindă ca să se sperie, să nu mai încerce şi cu alţii”, a insistat Doina Pană. 

Doina Până a demisionat din funcţia de ministru al Apelor şi Pădurilor în ianuarie 2018, invocând motive de sănătate.

„Oboseală e din orice poziţie, într-adevăr, din cea de ministru e la un moment dat cronică. Am cumpănit foarte mult, e o decizie grea pe care am luat-o. Nu mi-a fost simplu, mă gândesc la ea de câteva săptămâni şi am considerat că e decizia corectă”, declara pentru Digi24, în ianuarie 2018, ministrul Doina Pană.

Gabriela Firea a acuzat şi ea o tentativă de asasinat

Primarul general, Gabriela Firea, a vorbit, marţi seară, despre problemele medicale pe care le are şi s-a referit în special la sârma de patru centimetri descoperită în colonul său despre care a spus că nu ştie cum a putut să o înghită. Firea a explicat că este extrem de precaută şi nu mănâncă repede. Primarul general a precizat că s-a consultat cu mai multe persoane care i-au explicat că aliajul respectiv, în anumite condiţii, de căldură sau de apropiere de anumite susbstanţe, se poate transforma într-o sârmă mai mică, rotundă şi astfel ar fi putut ajunge într-o prăjitură, de exemplu. ”Nu pot, nu ştiu să acuz pe nimeni. Nu am nici cea mai mică idee, decât că sunt în continuare foarte, foarte surprinsă de această situaţie”, a spus Gabriela Firea.

Primarul general a explicat că este ”un episod neelucidat” din existenţa sa. ”Poate vom rămâne toată viaţa cu această întrebare dacă a fost o întâmplare sau dacă a fost o mână criminală. Nu ştiu ce pot să spun în acest moment”, a mai spus Firea.

Întrebată dacă consideră că a fost un atentat la viaţa sa, Gabriela Firea a declarat: ”Nu vreau să fac un păcat, dar cred că nimeni în situaţia mea nu ar exclude orice variantă. Fie varianta unei întâmplări, ca într-un produs să se fi strecurat din greşeală, din eroarea unei fabrici, dar şi să se fi introdus acea mică sârmă sub formă rotundă iniţial în alimente, pentru că ea a fost descoperită în formă desfăşurată, de 4 centimetri. Nu aveam cum să o înghit aşa”.

Primarul general, Gabriela Firea, a fost supusă, în 22 martie, unei intervenţii chirurgicale pentru remedierea unei afecţiuni a aparatului gastro-intestinal. Intervenţia a avut loc la Spitalul “Doctor Ioan Cantacuzino”. Şi în decembrie 2018, Gabriela Firea anunţa că a avut probleme de sănătate, fiind tratată la spitalele Cantacuzino şi Colentina.

În august 2018, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut că a existat o tentativă de ucidere a să. El a declarat că au fost patru străini care au stat trei săptămâni în România, fiind plătiţi de "un om foarte celebru din lume".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite