Doi terorişti prinşi de SRI şi expulzaţi din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi terorişti au fost prinşi şi expulzaţi din România de Serviciul Român de Informaţii FOTO AAdevărul
Doi terorişti au fost prinşi şi expulzaţi din România de Serviciul Român de Informaţii FOTO AAdevărul

Doi terorişti care sprijineau grupări paramilitare din Orientul Mijlociu au fost prinşi de Serviciul Român de Informaţii (SRI) pe teritoriul ţării noastre. Potrivit primelor informaţii, aceştia au fost expulzaţi din România. Cei doi au fost declaraţi indezirabili pe teritoriul României pe o perioadă de 15 ani, iar activitatea lor era monitorizată din a doua jumătate a anului 2011.

Sorin Sava, prtătorul de Cuvânt al Serviciului Român de Informaţii  (SRI) a declarat pentru adevărul.ro  că  activitatea celor doi era urmărită de autorităţi încă din a doua jumătate a anului 2011.

„Printr-o hotărâre a Curţii de Apel de joi, cei doi au fost declaraţi indezirabili pe teritoriul României, pe o perioadă de 15 ani“,  a mai declarat Sorin Sava.

În activitatea infracţională a celor doi s-a mai reţinut faptul că, aflaţi în ţara noastră, ei au oferit sprijin financiar şi propagandistic unor grupări de orientare jihadistă din Orientul Mijlociu.

Teroriştii  au avut  şi activităţi în urma cărora unele persoane aflate în România şi-au manifestat acceptul de a deveni martiri, intenţionând să participe la luptele armate alături de grupări teroriste care activează în Orientul Mijlociu.

“Cei doi au acordat sprijin financiar si propagandistic  unor grupări de orientare jihadistă ce acţionau în Orientul Mijlociu.Mai mult, aceştia s-au implicat în facilitarea intrării ilegale în România a unor persoane care provin din spaţii cu problematică teroristă. Cei în cauză au sprijinit financiar prezenţa pe teritoriul României a unor persoane cu atitudine radical“, au mai preciazat sursele citate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite