Doar o treime dintre candidaţii la postul de poliţişti au trecut testele psihologice şi medicale. Când au loc probele sportive şi teoretice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 26.000 de persoane s-au înscris în cursa pentru cele 1.873 de posturi de agenţi de ordine publică
Peste 26.000 de persoane s-au înscris în cursa pentru cele 1.873 de posturi de agenţi de ordine publică

Doar 9.114 din cei 26.155 de candidaţi înscrişi în cursa pentru cele 1.873 de posturi de poliţişti de ordine publică scoase la concurs de Ministerul de Interne au promovat probele medicale şi testarea psihologică. Aceştia vor avea acum de susţinut probele sportive şi cele teoretice organizate începând cu 14 mai.

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul de Interne, 26.155 de persoane s-au înscris pentru cele  1.873 de posturi de poliţişti de ordine publică, însă doar 9.114 au promovat probele medicale şi cele psihologice, aceste probe fiind eliminatorii.

În ceea ce priveşte concursurile pentru reîncadrarea în structurile MAI a foştilor angajaţi ieşiţi din sistem au fost scoase la concurs 1.107 posturi în Poliţia Română, Jandarmeria Română, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General pentru Imigrări şi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. Dintre cei 1.885 de candidaţi înscrişi, până în prezent 877 au trecut primele probe constând în verificarea dosarelor de candidaţi, probele medicale şi testarea psihologică.

Proba sportivă

Cei care au trecut aceste probe vor avea de susţinut, începând cu 14 mai, probele sportive şi cele teoretice. Probele sportive vor fi primele, acestea fiind mai uşoare pentru cei care sunt mai înaintaţi în vârstă. Concret, un bărbat trecut de 51 de ani va avea de parcurs un kilometru în 5 minute şi 45 de secunde pentru nota 10, în timp ce un tânăr până în 30 de ani va avea de parcurs aceeaşi distamţă în trei minute şi 40 de secunde pentru o notă de 10, arată news.ro.

Diferenţe se înregistrează şi la proba de abdomene unde tinerii sub 30 de ani trebuie să facă 50 de abdomene în două minute, în timp ce un bărbat care a trecut de 50 de ani poate face 21 de abdomene pentru o notă de 10 la sport. Baremele sunt şi mai uşoare pentru femei.

Proba teoretică

Pentru susţinerea testului scris, comisiile de concurs vor fi constituite la nivelul inspectoratelor generale urmând a fi elaborate tematici şi bibliografii unice pentru funcţii similare, iar subiectele vor fi transmise simultan prin reţele criptate. De asemenea, va fi asigurată monitorizarea şi supravegherea video a concursurilor, corectarea lucrărilor realizându-se pe loc, în faţa candidaţilor.

Luptă strânsă în judeţul Gorj

Cea mai strânsă luptă se dă în judeţul Gorj unde sunt 64,2 candidaţi pe loc. Reprezentanţii Poliţiei Române au precizat că pentru ocuparea postului de agent de ordine publică în localitatea Runcu, judeţul Gorj, s-au înscris 135 de candidaţi .

Următoarele judeţe unde s-a înregistrat un număr mare de cereri sunt Dolj (55,7 candidaţi pe loc) şi Argeş (47,5 candidaţi pe loc).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite