Director general din Ministerul Finanţelor, găsit incompatibil de ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marcel Ghiţă, directorul general al Unităţii Centrale de Armonizare pentru Auditul Public Intern din Ministerul Finanţelor, a fost găsit incompatibil de către inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), întrucât a ocupat simultan funcţia de director şi cea de formator într-o societate comercială.

Potrivit inspectorilor de integritate, în perioada exercitării funcţiei publice de conducere de director general, Ghiţă a desfăşurat, în calitate de formator, activităţi remunerate în domenii de activitate din sectorul privat, în baza unor contracte de prestări servicii care sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, potrivit fişei postului.

De asemenea, ANI susţine că, în urma activităţii de evaluare, a rezultat faptul că Marcel Ghiţă a prestat servicii pe baza unor contracte încheiate cu societăţi comerciale care organizează cursuri de formare profesională, respectiv K.S.C. Trainig Ploieşti SRL şi Cadet Training SRL, societăţi comerciale care nu pot fi asimilate unităţilor de învăţământ prevăzute de Legea nr. 1/2011 (Legea educaţiei naţionale).

Ştiri pe aceeaşi temă:

Sorin Roşca Stănescu, audiat miercuri la Parchetul General în cazul sesizării privind falsul în declaraţii

Fostul viceprimar al comunei Vinga a fost declarat incompatibil de ANI

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite