Deţinători ilegali de arme neletale, depistaţi în urma cooperării poliţiştilor români şi bulgari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii români şi bulgari au descoperit 89 de persoane care se fac vinovate de încălcarea regimului armelor şi muniţiilor neletale FOTO Aevărul
Poliţiştii români şi bulgari au descoperit 89 de persoane care se fac vinovate de încălcarea regimului armelor şi muniţiilor neletale FOTO Aevărul

Poliţiştii români şi bulgari au depistat 89 de persoane care se fac vinovate de două sute de infracţiuni privind deţinerea ilegală de arme nelatale în ultimii patru ani. Acţiunea bilaterală a autorităţilor a vizat verificarea legalităţii deţinerii armelor cu gaze iritant lacrimogene şi aer comprimat de către persoanele care le-au achiziţionat din afara ţării.

În urma acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 200 de infracţiuni, dintre care 85 de introducere ilegală în ţară a armelor sau a muniţiilor. Alte 113 infracţiuni violau regimul armelor şi muniţiilor, iar două dintre ele infracţiuni la regimul materiilor explozive. 89 de persoane au fost găsite vinovate pentru aceste nereguli.

Activităţile poliţiştilor s-au desfăşurat cu sprijinul ataşatului pentru afaceri interne bulgar, care a relaţionat cu reprezentanţii structurilor de poliţie din cadrul municipiilor reşedinţă de regiuni Ruse, Pleven, Vratsa, Montana, Vidin, Sofia, Plovdiv, Stara-Zagora, Burgas, Varna, Dobrici şi Silistra. Totodată, autorităţile române au purtat discuţii cu autorităţile bulgare referitoare la cadrul legislativ pe linia armelor şi alinierea la legislaţia comunitară.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite