UPDATE Delta Văcăreşti, afectată de un nou incendiu. Acesta este al treilea în ultimele 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou incendiu a izbucnit marţi în Delta Văcăreşti, fiind afectată o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi. La faţa locului au acţionat aproape 30 de pompieri cu şase autospeciale, focul fiind lichidat după aproape o oră.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti - Ilfov, incendiul a fost anunţat în jurul orei 14.00, acesta fiind localizat şi stins după aprope o oră.

Adrian Marin, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti Ilfov, declara că a fost afectată o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi.

Acesta este al treilea incendiu din ultimele 24 de ore care a izbucnit în Delta Văcăreşti care a fost declarată arie protejată.

Unul dintrea acesta s-a produs luni după-amiază, fiind stins după aproape două ore. Principala problemă întâmpinată de pompieri a fost legată de acces, astfel că salvatorii au intervenit cu lopeţi pentru limitarea extinderii focului.

De ce arde parcul

Dan Bărbulescu, directorul Asociaţiei Parcul Natural Văcăreşti, a scris pe blogul său de pe adevarul.ro că incendiile din Delta Văcăreşti izbucnesc, de obicei, din cauza „mucurilor de ţigarã aruncate de pescari sau de cei care adunã trestie pentru coroane sau din cauza cablurilor arse pentru firele de cupru“.  

Totodată el adaugă că sezonul obişnuit al incendiilor din Parcul Natural Văcăreşti nu este acesta, ci abia în septembrie-noiembrie sau, pe timp de iarnă, când oamenii de aici fac focul pentru a se încălzi.

„Este important ca fiecare – autorităţi, ONG-uri, cetăţeni – să acţioneze în aria sa de responsabilitate, lucru valabil şi pentru oamenii care intră în parc şi care trebuie să înţeleagă că o neglijenţă mică produce pagube mari“ (Dan Bărbulescu, directorul Asociaţiei Parcul Natural Văcăreşti).  
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite