Daniel Morar, despre o posibilă candidatură la conducerea Ministerului Public:„E decizia mea. O să văd ce fac“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Morar, procurorul general interimar, a declarat marţi, că nu este încă hotărât în ceea ce priveşte o eventuală candidatură a sa la conducerea Ministerului Public. El a precizat însă că speră ca procedura de selecţie să se termine până la expirarea delegării sale, în 2 aprilie.

„Nu-mi cereţi răspunsuri personalizate. E decizia mea. O să văd ce fac“, a spus Morar.

Procedură transparentă, cu accesul presei

 Întrebat cum vede procedura transparentă pe care a anunţat-o ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, respectiv ca la audierea candidaţilor pentru conducerile Ministerului Public şi, respectiv, DNA, să aibă acces presa, Daniel Morar a spus: „Aşteptăm să vedem“.

Morar a spus că speră să se termine procedura de selecţie a procurorilor-şefi până la expirarea delegării sale în funcţia de prim-adjunct al procurorului general. El a precizat că delegarea sa, care expiră în 2 aprilie, nu mai poate fi prelungită.

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a anunţat, marţi, că săptămâna viitoare va fi declanşată o nouă procedură de selecţie a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a şefului Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

În legătură cu acest subiect, ministrul Justiţiei a precizat  că, potrivit calendarului, procedura de selecţie se poate întinde pe 135 de zile. „Actualei proceduri nu i s-a reproşat nimic, decât că a fost lipsită de transparenţă. Dacă transparenţă înseamnă prezenţa televiziunilor, o vom face aşa“, a spus Pivniceru.

Întrebată dacă ea crede că se vor mai înscrie procurori în această procedură transparentă, ministrul a declarat  că acest lucru nu mai depinde de ea.

„Eu am să merg, am să vorbesc, dar dacă se vor înscrie este opţiunea ficăruia“, a conchis aceasta.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite