„Daily Mail”, din nou despre români: „Poliţia îi avertizează pe hoţii de buzunare în singura limbă pe care aceştia o înţeleg...româna”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Publicaţia britanică „Daily Mail” prezintă într-un articol luni sâmbătă seară  o parte din măsurile de securitate luate de poliţia londoneză pentru a preîntâmpina posibilele cazuri de furt în cel mai mare oraş din Marea Britanie.

„Poliţia din Londra îi avertizează pe hoţii de buzunare în singura limbă pe care aceştia o înţeleg: româna”, avertizează încă din titlul articolului autorul acestuia, Ben Ellery. 

Potrivit jurnalistului publicaţiei britanice, în Covent Garden au fost amplasate pancarte în acest sens, dată fiind începerea perioadei de cumpărături de Crăciun. Măsura luată de Poliţia Metropolitană este considerată prima de acest fel, de avertisment în limba română

Pe pancartele galbene din această zonă autorităţile atrag atenţia: „Ofiţeri de poliţie în civil operază în această zonă”. Un astfel de avertisment a fost fotografiat de cei de la „Daily Mail” la gura de metrou de la Covent Garden 

Jurnalistul Ellery a ţinut să precizeze faptul că o parte dintre români, „o minoritate”, sunt reponsabili de o formă de cerşit agresivă, furturi din buzunare şi alte infracţiuni, problemele fiind mai frave la nivelul capitalei britanice. Jumătate dintre hoţii de buzunare prinşi în metrou anul acesta erau din România, adaugă jurnalistul. 

image

Pancartă cu avertismentul adresat celor care înţeleg limba română. FOTO: Daily Mail

Demersul poliţiei vizează descurajarea bandelor de hoţi care s-ar pregăti să dea lovitura profitând de aglomeraţia din magazine specifică zilelor dinainte de Crăciun.

Poliţia Metropolitană a oferit destalii câte astfel de plăcuţe a amplasat şi în ce limbi au fost scrise avertismentele.

Covent Garden este la circa 1,5 km depărtare de Hyde Park Corner, „o zonă renumită” pentru numărul mare de români fără adăpost.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite