Cum se vede din satelit ciclonul care loveşte astăzi România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SURSA: Windy.com
SURSA: Windy.com

Un ciclon mediteranean loveşte România, iar în acest context Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două atenţionări cod galben şi cod portocaliu de furtună. Cele mai afectate vor fi judeţele Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea şi Bacău.

Capitala se află miercuri, după ora 18.00, sub incidenţa atenţionării de Cod galben de instabilitate atmosferică şi intensificări ale vântului. Administraţia Naţională de Meteorologie prognozează intensificări ale vântului de peste 50 km/oră şi precipitaţii de circa 25 litri/mp în Capitală.

”Municipiul Bucureşti se află sub incidenţa atenţionării Cod galben de instabilitate atmosferică şi intensificări ale vântului, în intervalul critic pentru zona Municipiului Bucureşti încep în această după-amiază, după ora 18,00, şi aşa cum spuneam cel mai probabil în intervalul 20,00 — 22,00 noaptea, vântul se va intensifica treptat, instabilitatea atmosferică urmând a se manifesta prin averse torenţiale, cantităţi de apă în jur de 25 de litri pe metru pătrat, izolat posibil în unele cartiere chiar 35 de litri pe metru pătrat, iar aceste averse vor fi însoţite, aşa cum de altfel cu toţii cunoaştem, de intensificări ale vântului, pe care în momentul de faţă (...) le apreciem a atinge 55 — 65 de km pe oră, izolat posibil mai ridicate în funcţie de canalizarea din centrul oraşelor”, a spus reprezentantul ANM Gabriela Băncilă, la comandamentul convocat la Primăria Capitalei.

În alte regiuni este chiar mai rău. Meteorologii au emis, miercuri, o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată pentru judeţele Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea şi Bacău. Ulterior, alte două judeţe - Ilfov şi Giurgiu au fost puse sub avertizare.

Cantităţile de apă vor atinge şi depăşi 70 de litri pe metru pătrat. Restul ţării, cu excepţia judeţelor Constanţa şi Tulcea, vor fi sub cod galben de furtuni cu averse torenţiale, căderi de grindină şi descărcări electrice.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite