VIDEO Cum erau „produse“ în Ştefăneştii de Jos haine de firmă. Ce branduri erau contrafăcute şi unde erau vândute falsurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poli'i;tii au confiscat peste 6.000 de articole de îmbrăcăminte
Poli'i;tii au confiscat peste 6.000 de articole de îmbrăcăminte

Două fabrici clandestine de articole vestimentare contrafăcute au fost desoperite de poliţişti şi procurori în comuna Ştefăneştii de Jos.  De aici au fost ridicate în vederea confiscării peste 6.000 de articole de îmbrăcăminte succeptibile de a fi contrafăcute, peste 54.000 de lei, precum şi aparatura şi materialele utilizate în activitatea infracţională.

“La data de 9 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul poliţiştilor Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., au destructurat o grupare specializată în contrafacerea de articole vestimentare”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Conform unor surse, gruparea falsifica produse sub numele unor branduri cunoscute ca Adidas, Nike, Puma, Tommy Hilfiger, HUGO BOSS, Gucci sau Emporio Armani. 

Pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, poliţiştii au efectuat opt percheziţii domiciliare pe raza judeţului Ilfov şi a municipiului Bucureşti, unde au descoperit două fabrici clandestine de îmbrăcăminte, precum şi două standuri  şi un depozit situat  în complexul comercial Dragonul Roşu (1)din sectorul 2 Bucureşti, unde membrii grupării aveau depozitate articole vestimentare neinscripţionate dar şi inscripţionate cu diferite mărci cunoscute.

Sursele noastre mai susţin că cei din reţea mai vindeau produsele şi online folosind serviciile unei firme de curierat rapid.

Poliţiştii au ridicat pentru continuarea cercetărilor, de la locaţiile percheziţionate, peste 6.000 de articole de îmbrăcăminte succeptibile de a fi contrafăcute, precum treninguri, tricouri , pantaloni, geci, peste 3.700 de etichete cu mărci cunoscute, 35 de role de etichete purtând însemne şi mărci protejate, 146 de benzi autocolante purtând însemnele unor mărci protejate, peste 4.500 de abţibilduri inscripţionate cu însemnele unor mărci cunoscute, şase  utilaje de brodat şi o maşină de imprimat.

Control judiciar pentru 60 de zile

Tot ieri, cinci persoane au fost aduse la sediul poliţiei pentru audieri, iar în această dimineaţă au fost  prezentate magistraţilor  cu propuneri legale, faţă de acestea fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Din cercetări a reieşit faptul că membrii grupării ar fi adus din Turcia articolele de îmbrăcăminte neinscripţionate, la depozitul din Bucureşti, de unde hainele ar fi fost transferate şi inscripţionate cu mărci cunoscute la cele două fabrici clandestine din comuna Ştefăneştii de Jos.

Ulterior, marfa ar fi fost comercializată prin complexe comerciale din Bucureşti cât şi din ţară, precum şi în mediul online.

Marfa ridicată în vederea confiscării, precum şi aparatura şi materialele utilizate în activitatea infracţională, sunt estimate la o valoare de peste 1.000.000 de lei.

“Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice continuă cercetările faţă de cei în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrafacere a unei mărci înregistrate şi comercializare a unei mărci contrafăcute”, se mai arat[ ]n comunicatul IGPR.

Percheziţie haine contrafăcute

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite