Culmea şantajului. Doi poliţişti au păcălit un om de afaceri că are dosar penal şi i-au cerut mită 10.000 de euro ca să-l scape

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi poliţişti au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile
Cei doi poliţişti au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile

Un poliţist de la IPJ Ilfov şi unul de la Secţia 4 de Poliţie din Bucureşti au fost reţinuţi după ce i-ar fi cerut unui afacerist 10.000 de euro pentru a-l scăpe de un dosar penal. Procurorii precizează însă că dosarul penal nu ar fi existat.

Procurorii Parchetului Capitalei au dispus începerera urmării penale faţă de inspectorul de poliţie Ana Maria Ţonoiu, din cadrul Inspectoratului de Poliţiei al Judeţului (IPJ) Ilfov care este acuzată de înşelăciune şi uz de fals. 

De asemenea, şi subcomisarul Octavian Marian Vlad din cadrul D.G.P.M.B. – Poliţia sector 4 a fost pus sub urmărire penală pentru înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Cei doi au fost reţinuţi pe 26 mai 2016, iar pe 27 mai au fost arestaţi preventive pentru 30 de zile.

Potrivit anchetatorilor, pe 25 mai 2015, inspectorul de poliţie Ana Maria Ţonoiu, împreună cu subcomisar Octavian Marian, l-ar fi indus în eroare pe adriministratorul unei  societăţi comerciale, spunându-i că este implicat într-un dosar penal.

În acest scop, cei doi poliţişti s-ar fi folosit de o citaţie completată de Octavian Marian Vlad „cu date necorespunzătoare adevărului în legătură cu existenţa acestui dosar penal, în scopul obţinerii unui folos patrimonial injust, solicitând o sumă de 10.000 de euro şi obţinând de la persoana vătămată, la data de 26.05.2015,  contravaloarea în lei a sumei de 5000 de euro”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite