CSM a respins solicitarea de arestare a procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu, adresată de Adina Florea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Eduard Enea
Foto Eduard Enea

Secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a respins, luni, solicitarea Adinei Florea de arestare a procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu, potrivit unor surse judiciare citate de MEDIAFAX.

Procurorul Adina Florea a solicitat, luni, arestarea lui Lucian Onea şi Mircea Negulescu de la DNA Ploieşti, în dosarul în care ei sunt cercetaţi pentru comiterea mai multor infracţiuni, între care şi constituire de grup infracţional organizat.

Secţia specială  de anchetare a infracţiunilor din justiţie a anunţat acuzaţiile pentru care foştii procurori de la DNA Ploieşti sunt urmăriţi penal. SIIJ a anunţat extinderea urmăririi penaleşi efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de alţi trei procurori şi trei ofiţeri de poliţie judiciară.

„Procurorii din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, prin ordonanţa din 9.01.2019, au dispus extinderea urmăririi penale, efectuarea în continuare a urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii:

Mircea Negulescu, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, complicitate la represiune nedreaptă, inducerea în eroare a organelor judiciare, compromiterea intereselor justiţiei, trafic de influenţă, fals intelectual, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată;  

Lucian Onea pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, represiune nedreaptă, cercetare abuzivă, inducerea în eroare a organelor judiciare, fals intelectual, uz de fals, divulgarea informaţiilor secrete de stat, abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

De asemenea, în cauză s-a dispus extinderea urmăririi penale şi efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de alţi trei procurori şi trei ofiţeri de poliţie judiciară”, se arată într-un comunciat al Parchetului General.

Marţi, la CSM ar fi urmat sa se discute cererea conducerii DNA de revocare a lui Lucian Onea din functia de procuror DNA. 

„Nu are decât să meargă unde vrea cu cererea ei. Rămâne să vedem dacă e temeinică, voi contesta. O să vedem care va fi procedura, dacă ne reţin, dacă ne duc la mandat. Aşa îmi e dat, să trec şi prin asta”, a declarat procurorul Mircea Negulescu.

Fostul şef DNA Ploieşti, Lucian Onea, şi fostul procuror Mircea Negulescu au fost, vineri, audiaţi la Secţia de anchetă a magistraţilor din cadrul Parchetului General, după ce, joi, alţi procurori din cadrul filialei au fost de asemenea audiaţi. În cursul zilei de vineri, aceştia, alături de alţi procurori de ola DNA Ploieşti, au fost informaţi că sunt cercetaţi şi pentru constituire de grup infracţional organizat.

Lucian Onea şi Mircea Negulescu sunt acuzaţi că au constrâns anumiţi martori să facă sesizări şi tabele false cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”. Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre o sesizare întocmită de către fostul deputat Vlad Cosma pe numele unui cetăţean din Chişinău, Serghei Petruş. Vlad Cosma ar fi fost ameninţat de către Lucian Onea că îi va întocmi dosar penal surorii acestuia, Andreei Cosma. Ulterior, Vlad Cosma a declarat public că Serghei Petruş nu există.

Procurorul şef adjunct DNA Călin Nistor, care asigură conducerea Direcţiei, a trimis, joi, Secţiei de procurori a CSM solicitarea avizului de revocare din funcţia de procuror DNA Ploieşti pentru Lucian Onea şi cereri de încetare a activităţii pentru încă trei procurori de la aceeaşi structură, respectiv Deaconu Giluela, Savu Alfred Virgiliu şi Răileanu Elena Cerasela.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite