Comisia Europenă reacţionează după propunerea de revocare a Laurei Codruţa Kovesi: Urmărim îndeaproape şi cu îngrijorare ultimele evoluţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia European a reacţionat, vineri, la propunerea făcută de ministrul justiţiei, Tudorel Toader, de revocare a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi. Concret, Comisia Europeană a comunicat că urmăreşte cu îngrijorare situaţia din România.

„Urmărim îndeaproape şi cu îngrijorare ultimele evoluţii. Independenţa sistemului judiciar din România şi capacitatea sa de a lupta împotriva corupţiei sunt puncte esenţiale ale unei Românii puternice în Uniunea Europeană, aşa cum au amintit preşedintele şi vicepreşedintele în declaraţia comună de luna trecută. Vom urmări în continuare cu atenţie procedurile declanşate împotriva şefei DNA”, arată Comisia Europeană într-un comunicat pentru Digi24.

„În toate rapoartele precedente din cadrul MCV faptul că DNA şi-a menţinut evoluţia în ciuda presiunilor intense a fost văzut ca un semn de rezistenţă. Comisia a mai notat de asemenea în acest raport că, dacă acolo unde presiunile încep să afecteze lupta anticorupţie, Comisia va trece la reanalizarea concluziilor sale din rapoartele precedente”, se precizează în comunicat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite