UPDATE Capitala este sub cod galben de ninsori până astăzi la ora 11:00

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANM a emis o avertizare de cod galben de ninsori, ploi şi polei FOTO Mediafax
ANM a emis o avertizare de cod galben de ninsori, ploi şi polei FOTO Mediafax

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de ninsori, ploi abundente, polei şi vânt pentru toată jumătatea de est a ţării, până luni, la ora 11.00.

UPDATE 09.30 Meteorologii au extins avertizarea de cod galben de ninsori şi pentru judeţul Satu Mare, unde se va semnala local ceaţă care poate determina scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Avertizarea este valabilă până la ora 11.00.

UPDATE 06:07 Capitala este sub cod galben de ninsori, dar, din fericire, ninge mai slab decât în cursul nopţii. Utilajele de deszăpezire ale primăriilor încearcă de mai multe ore să fluidizeze traficul. Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de ninsori, ploi abundente şi vânt, dar nu s-au înregistrat evenimente grave din cauza ninsorilor. Codul galben sub care se află Capitala este în vigoare de aseară, de la ora 20:00. Traficul rutier nu a fost afectat, s-a acţionat cu 28 de utilaje care vor rămâne pe traseu în permanenţă. Autorităţile spun că sunt pregătite cu mai multe utilaje dacă ninsoarea se va intensifica.

La ora actuală, în Timiş se circulă în condiţii de iarnă, excepţie face autostrada Timişoara-Arad, închisă de sâmbătă, a declarat purtătorul de cuvânt ISU Timiş, Sindia Vlaia pentru România TV.

În vama Nădlac, oamenii au rămas blocaţi 11 ore, iar zeci de maşini au rămas blocate pe DN12A spre Harghita. În multe zone din Suceava, circulaţia este îngreunată, iar maşinile au derapat şi au ajuns în şanţ, transmite România TV.

Un sat din Timiş a rămas izolat ore în şir din cauza nămeţilor, Pe Valea Prahovei, străzile din staţiuni s-au transformat în patinoare, iar copacii au cedat sub greutatea zăpezii şi au rupt cablurile electrice.

În vestul şi în sud-vestul ţării, doar izolat cad fulgi de zăpadă, iar în centru este frig şi la amiază, cu maxime sub pragul de îngheţ, de -6 grade la Miercurea Ciuc şi -4 grade la Braşov. În partea de vest a ţării se înregistrează -6 grade la Timişoara şi Arad, în timp ce în sud temperaturile sunt uşor mai ridicate, de -1 grad la Craiova şi Tg. Jiu, până la patru, cinci grade sub mediile climatologice.

La amiază se vor înregistra 2 grade în Bucureşti, 5 grade în Constanţa şi Tulcea, iar în nordul şi în centrul  Moldovei va fi o zi de iarnă veritabilă, cu 0 grade la Bacău şi la Iaşi.

Codul galben de ninsori va fi activ până la ora 11:00.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, începând cu această seară, ora 20, până luni la ora 11 vor fi precipitaţii în jumătatea de est a ţării şi, izolat, se vor acumula cantităţi de peste 25 de litri pe metru pătrat.

Meteorologii au mai anunţat că va ninge la munte, în estul şi sud-estul Transilvaniei, în cea mai mare parte a Munteniei şi Moldovei şi în sud-estul Olteniei. 

În Dobrogea vor predomina ploile. În sud-estul teritoriului, vor fi condiţii de polei.

    

Vântul va avea intensificări, iar în Muntenia, sudul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură va viscoli ninsoarea, potrivit aceleiaşi atenţionări.

În acest moment, a început să ningă deja în Bucureşti. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite