Centrul Capitalei, verificat de poliţişti. Două cluburi au fost închise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii bucureşteni au făcut controale în centrul Capitalei FOTO Arhivă Adevărul
Poliţiştii bucureşteni au făcut controale în centrul Capitalei FOTO Arhivă Adevărul

Două cluburi din Bucureşti au fost închise de poliţişti, care au făcut mai multe controale în noaptea de sâmbătă spre duminică. Şi Brigada Rutieră a făcut verificări, fiind suspendate trei permise de conducere.

Potrivit unui comunicat emis duminică de Poliţia Capitalei, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 290 de poliţişti au acţionat în mai multe zone din Bucureşti pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură infracţională şi contravenţională.

„În acest context, au fost efectuate 25 de acţiuni în urma cărora au fost legitimate 1.197 de persoane, dintre acestea, 40 fiind conduse la sediul Poliţiei pentru verificări sau pentru luarea unor măsuri legale. Totodată, a fost constatată comiterea a 7 infracţiuni, 3 dintre acestea la regimul circulaţiei rutiere, fiind prinse şi identificate 8 persoane bănuite de comiterea unor infacţiuni”, conform documentului citat.

În urma acestei acţiuni, poliţiştii Capitalei au aplicat 355 de sancţiuni contravenţionale, din care 292 la regimul circulaţiei rutiere, 25 pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, 8 la regimul economico-financiar, 6 la regimul pazei bunurilor şi 24 la alte acte normative.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate se ridică la suma de 175.990 de lei.

Două cluburi din Capitală, închise de poliţişti

Totodată, poliţiştii au făcut controale la două cluburi cu puncte de lucru în Str. Viitorului respectiv Str. Olteţului, ambele având ca activitate principală „baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor”. Conform documentului citat, cele două societăţi nu deţin autorizaţie de funcţionare, iar adminitratorii au fost amendaţi 1.400 de lei, fiind luată şi măsura complementară de sistare a activităţii.

Totodată, reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului au sancţionat contravenţional unul dintre cluburi cu amendă în valoare de 9.500 de lei. 

La aceste controale au participat şi reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti, Poliţiei Locale Sector 2 şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov. 

Poliţiştii Brigăzii Rutiere Bucureşti au acţionat pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere, fiind date 292 de sancţuini contravenţionale, 167 dintre acestea fiind pentru depăşirea limitei de viteză. 

De asemenea, au fost reţinute trei de permise de conducere şi au fost retrase patru certificate de înmatriculare auto.

Un câine de serviciu a depistat un şofer care ar fi avut droguri asupra sa

În cadrul acţiunii de noaptea trecută, cu ajutorul unui câine de serviciu specializat în detecţia stupefiantelor, a fost prin sun bărbat care ar fi avut asupra sa stupefiante.

„Poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere şi Serviciului de Poliţie Canină împreună cu câinele de serviciu specializat în detecţia stupefiantelor, au acţionat în intersecţia Bd. Dacia cu Str. Vasile Lascăr, ocazie cu care au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în Constanţa, condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani. Întrucât câinele de serviciu a semnalat prezenţa mirosului de stupefiante în dreptul portierei stânga faţă, agenţii de poliţie au procedat la verificarea autoturismului, găsind în interior un pachet de ţigări ce conţinea patru ţigarete şi o substanţă vegetală de culoare verde, ce părea a fi de natură stupefiantă”, potrivit documentului citat.

Bărbatul şi substanţele găsite au fost predate poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – I.G.P.R. în vederea continuării cercetărilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite