Carmen Dan, despre incidentul în care a fost implicat Boureanu: „Poliţistul a reacţionat după ce a fost lovit. Reţinerea nu a fost întâmplătoare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, marţi, în legătură cu incidentul din trafic în care a fost implicat Cristian Boureanu, că poliţistul a reacţionat după ce a fost lovit de către fostul parlamentar, iar măsura reţinerii acestuia nu a fost întâmplătoare.

„Am observat că cel care a iniţiat agresiunea a fost domnul Boureanu, nu poliţistului. Poliţistul a reacţionat după ce a fost lovit. Dacă a procedat corect sau nu, sunt sigură că vor stabili anchetatorii. Pe de altă parte, sunt sigură că procurorul o să ia decizii înţelepte, iar măsura reţinerii nu a fost, din punctul meu de vedere, deloc o măsură întâmplătoare. Poliţistul este în stradă să aplice legea, nu să fie lovit, agresat”, a declarat ministrul de Interne.

Carmen Dan a precizat că „poliţistul a încercat să aibă un dialog cu domnul Boureanu. Aşa cum s-a constatat, nu a fost posibil şi domnul Boureanu a ales să lovească poliţistul. Poliţistul a reacţionat după ce a fost lovit. Este important să reţinem lucrul acesta. Sunt sigură că se va urmări cu atenţie dacă s-a respectat regulamentul, procedura”.

Statutul poliţistului ar putea fi schimbat

Ea a mai spus că, în calitate de ministru de Interne, îi va apăra de fiecare dată pe angajaţii ministerului care sunt pe stradă şi la locul de muncă şi fac un serviciu pentru cetăţean şi asigură în felul acesta gradul de siguranţă al cetăţeanului.

„Să ne uităm la ceea ce se întâmplă pe stradă în ultima vreme şi la faptul că incidentele în trafic au crescut. Asta înseamnă că nu mai există un nivel ridicat al disciplinei în trafic şi poliţiştii rutieri trebuie să fie din ce în ce mai prezenţi în trafic. Din punctul meu de vedere, acţiunile noastre trebuie să fie concentrate în această direcţie şi în perioada următoare veţi vedea din ce în ce mai multe acţiuni ale poliţiştilor în trafic tocmai pentru că ne dorim ca cetăţenii şi participanţii la trafic să fie în siguranţă”, a subliniat Carmen Dan.

Ministrul de Interne a precizat că îşi propune ca în perioada următoare să relanseze dezbaterea despre Statutul poliţistului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite