Care a fost cauza morţii fostului diplomat Silviu Ionescu, decedat marţi în Penitenciarul Jilava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silviu Ionescu fusese condamnat la 6 ani de închisoare
Silviu Ionescu fusese condamnat la 6 ani de închisoare

Silviu Ionescu, fostul însărcinat cu afaceri al României în Singapore a murit din cauza unei infecţii pulmonare. Aşa au stabilit joi medicii legişti care au efectuat autopsia. Silviu Ionescu a decedat marţi în Spitalul Penitenciar Rahova, iar Poliţia Capitalei a deschis un dosar penal pentru moarte suspectă, o procedură obligatorie având în vedere că decesul s-a petrecut într-o instituţie publică.

Trupul fostului diplomat a fost transportat la INML, pentru necropsie, iar legiştii au stabilit că moartea a fost „neviolentă” şi s-a produs „pe fondul unei infecţii pulmonare".

Fostul însărcinat cu afaceri al României în Singapore Silviu Ionescu, condamnat la şase ani de închisoare pentru accidentele rutiere în urma cărora o persoană a murit şi două au fost rănite, a murit, marţi, la Spitalul Penitenciar Rahova.

Silviu Ionescu a fost condamnat pe 13 februarie, definitiv, la şase ani de închisoare cu executare după ce în 2009 a produs două accidente rutiere în urma cărora o persoană a murit şi alte două au fost rănite. Instanţa a mărit astfel pedeapsa dispusă de Judecătoria Sectorului 3 cu trei ani.

Fostul diplomat a primit şase ani de închisoare pentru ucidere din culpă, doi ani şi jumătate pentru vătămare corporală din culpă şi patru ani de închisoare pentru părăsirea locului accidentului.

Instanta a decis să îl achite pe fostul diplomat pentru fals în declaraţii, pe motiv că faptei îi lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii, iar în final a dispus ca acesta să execute în regim de detenţie cea mai grea dintre pedepse, respectiv cea de trei ani de inchisoare.

De ce a fost acuzat fostul diplomat

Silviu Ionescu a fost acuzat de omor din culpă şi părăsirea locului accidentului în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa.

Potrivit anchetatorilor, pe 15 decembrie 2009, în jurul orei 3.10, Silviu Ionescu, însărcinat cu afaceri „ad interam“ al Romaniei în Singapore, în timp ce conducea un autoturism Audi A6 aparţinând Ambasadei României, nerespectând culoarea verde pentru pietoni, a accidentat, la o intersectie semaforizată, două persoane în vârstă de 30 şi, respectiv, 24 de ani, care traversau regulamentar.

Ionescu a părăsit locul accidentului şi a continuat să conducă maşina până la urmatoarea intersecţie semaforizată, unde, nerespectând, de asemenea, culoarea verde pentru pietoni, a produs un alt accident soldat cu rănirea unei persoane în varstă de 18 ani.

Nici de această dată Ionescu nu a oprit, părăsind locul accidentului şi abandonând maşina într-o zonă industrială a orasului Singapore, potrivit procurorilor. Una dintre cele trei victime a decedat ca urmare a leziunilor grave ce i-au fost provocate în urma primului accident rutier, celelalte două suferind leziuni.

„Ulterior producerii celor două accidente de circulaţie, Silviu Ionescu a sesizat poliţia singaporeză cu privire la faptul că autoturismul Audi A6 a fost sustras din faţa Ambasadei României, dupa ora 2.00, situaţie neconformă cu realitatea, pe care a susţinut-o şi prin declaraţiile date în faţa autorităţilor judiciare singaporeze“, au mai aratat procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Despăgubiri pentru victimele accidentelor

Pe de altă parte, Înalta Curte din Singapore i-a acordat despăgubiri in valoare de 360.000 de dolari lui Bong Hwee Haw - una dintre cele trei victime. Bong, care la vremea accidentului din decembrie 2009 avea 24 de ani, a fost prima victima care a primit compensaţii pentru ranile suferite.

Prietenul sau, Tong Kok Wai, în vârstă de 30 de ani, a murit după zece zile de la accident, iar o a treia victimă, Muhammad Haris Abu Talib, care avea 18 ani, a suferit răni uşoare.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Fostul diplomat Silviu Ionescu a murit în Spitalul Penitenciar Rahova

Fostul însărcinat cu afaceri al României în Singapore, Silviu Ionescu, condamnat la şase ani de închisoare pentru accidentele rutiere în urma cărora o persoană a murit şi două au fost rănite, a încetat din viaţă, marţi, la Spitalul Penitenciar Rahova.

Motivarea condamnării în cazul fostului diplomat al României în Singapore: „Silviu Ionescu nu a dat dovadă de căinţă sau responsabilitate civică“

Judecătoria Sectorului 3 a arătat, în motivarea condamnării lui Silviu Ionescu, că a înlăturat probele fostului diplomat pe motiv că acestea sunt fie irelevante, fie neverosimile. Pe 27 martie 2013, fostul însărcinat cu afaceri al României în Singapore a fost condamnat de magistraţi la trei ani de inchisoare cu executare pentru accidentele rutiere pe care l-ar fi produs în decembrie 2009, în Singapore.

Silviu Ionescu, diplomatul român care a accidentat trei persoane în Singapore, condamnat la 3 ani de închisoare

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 3 l-au condamnat pe fostul diplomat român în Singapore, Silviu Ionescu, la trei ani de închisoare cu executare după ce a fost acuzat că ar fi accidentat trei persoane care traversau regulamentar şi ar fi fugit de la locul accidentului. Decizia nu este definitivă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite