Brigada Rutieră a Capitalei a aplicat amenzi de 18.000 de lei şoferilor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brigada Rutieră a aplicat amenzi şoferilor FOTO Inquam Photos
Brigada Rutieră a aplicat amenzi şoferilor FOTO Inquam Photos

Poliţiştii Brigăzii Rutiere în colaborare cu specialişti din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog au acţionat, azi-noapte pe principalele artere ale Capitalei, pentru combaterea criminalităţii stradale şi a conducerii autovehiculelor de şoferi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

În urma acestei acţiuni, au fost aplicate 61 de sancţiuni contraventionale, în valoare de peste 18.000 de lei şi au fost reţinute cinci permise de conducere. 

De asemenea, au fost întocmite trei dosare penale, dintre care două pentru conducerea unui autovehicul de către persoane aflate sub influenţa substanţelor psihoactive.

Brigada Rutieră a Capitalei precizează că acţiunile de acest fel vor continua şi în zilele următoare.

200 de permise ridicate la nivel naţional

La nivel naţional, au fost reţinute în doar patru ore, aproape 200 de permise şi s-au dat 1.600 de amenzi, arată şi Poliţia Română. 

Astfel, pentru neregulile depistate, poliţiştii au aplicat 1.589 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 185 pentru nerespectarea legislaţiei specifice transporturilor rutiere publice, 35 pentru nerespectarea perioadelor de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, 41 pentru nerespectarea prevederilor privind transportul în regim taxi şi în regim de închiriere şi 3 pentru nerespectarea prevederilor privind transportul public local.

De asemenea, au fost aplicate 80 de amenzi pentru conducerea unui autovehiculul pe drumurile publice de către o persoană  ce se află sub influenţa alcoolului, 87 pentru defecţiuni tehnice, 371 pentru neportul centurii de siguranţă, 46 pentru folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii autovehiculelor, fără dispozitiv tip ”mâini libere” şi 36 pentru neefectuarea în termenul legal a inspecţiei tehnice periodice.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite