Bărbaţii suspectaţi că au spart casa bodyguardului din clubul Colectiv au fost arestaţi preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa bodyguard din Coelctiv a fost spară de hoţi chiar în timp ce era internat în spital
Casa bodyguard din Coelctiv a fost spară de hoţi chiar în timp ce era internat în spital

Trei bărbaţii suspectaţi că i-au spart locuinţa lui Cristian Florin Popescu, bodyguardul din clubul Colectiv, au fost reţinuţi arestaţi preventiv vineri pentru 30 de zile. Decizia Judecătoriei Sectorului 4 nu este însă definitivă.

UPDATE Bărbaţii care ar fi pătruns în locuinţa lui Cristian Florin Popescu sunt Vasile Radu Gabrian şi Cătălin Buzoianu (acuzaţi de tentativă de furt calificat) şi Adrian Buzoianu (acuzat de tentativă de furt calificat sub forma complicităţii).

Potrivit referatului întocmit de procurori, pe 2 noiembrie 2015, în jurul orei 15.45, cei trei bărbaţi au intrat în casa din Bucureşti a lui Cristian Florin Popescu prin distrugerea sistemului de închidere a uşii de acces, în baza unei înţelegeri prealabile. Aceştia ar fi răvăşit bunurile lui Popescu, în vederea sustragerii unor obiecte sau înscrisuri.

Anchetatorii precizează că Adrian Buzoianu ar fi fost cel care ar fi adlat unde locuia victima şi ar fi facilitat accesul în blocul în care acesta îşi avea locuinţa şi i-ar fi sprijinit pe Cătălin Buzoianu şi pe Radu Vasile Gabrian Radu în activitatea infracţională.

„Menţionăm faptul că, în urma efectuării cercetării la faţa locului din zilele de 2 şi 3 noiembrie 2015 şi a primelor verificări, s-a constatat că locuinţa în cauză aparţinea numitului P.F., persoană care, în data de 30 octombrie 2015, a fost victimă a incendiului de la Clubul Colectiv, în urma căruia, la data de 7 noiembrie 2015, a decedat în Olanda. La data săvârşirii faptei acesta era în spital în ţară, în comă”, spun anchetatorii în documentul citat.

UPDATE Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au admis vineri cererea procurorilor de arestarea pentru 30 de zile a suspecţilor care ar fi spart casa bodyguardului din clubul Colectiv.

Decizia instanţei nu este însă definitivă şi poate fi atacată

Cei trei au fost reţinuţi vineri de poliţiştii bucureşteni după ce joi au avut loc percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Prahova, la locuinţele unor bărbaţi care sunt bănuiţi de tentativă de furt din locuinţa bodyguardului din clubul Colectiv chiar în timp ce acesta era internat în spital, care ulterior a decedat. 

Concret, poliţiştii au fost sesizaţi pe 2 noiembrie de către o femeie care i-a atenţionat că patru necunoscuţi au pătruns în locuinţa unei victime din incediul Colectiv, internată în spital la vremea respectivă.

„Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că fapta reclamată a fost săvârşită de trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 30 şi 38 de ani, cunoscuţi cu preocupări de natură infracţională. În urma investigaţiilor efectuate a rezultat faptul că bănuiţii, cunoscând faptul că proprietarul apartamentului se afla internat în spital, au pătruns prin efracţie în locuinţă. Din cauza stării precare de sănătate a victimei şi ulterior decesului acesteia, aceasta nu a putut fi audiată”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

În urma percheziţiilor de joi, poliţiştii au ridicat obiecte vestimentare, mai multe instrumente ce ar fi putut fi folosite la săvârşirea infracţiunii, cartele telefonice şi telefoane mobile, persoanele implicate fiind conduse pentru audieri la sediul Secţiei 15 Poliţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite