Avocaţii lui Sorin Oprescu cer noi investigaţii medicale şi internarea primarului suspendat al Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul lui Sorin Oprescu a anunţat, sâmbătă, că a depus două cereri la Arestul Capitalei pentru ca primarul suspendat al Capitalei să poată continua investigaţiile medicale şi spă fie internat într-un spital. Acesta a precizat că Oprescu ar suferi de 12 afecţiuni, unele grave, fiindu-i depistat şi un nodul la un plămân, care ridică suspiciuni privind un posibil cancer.

UPDATE Alexandru Chiciu, avocatul lui Sorin Oprescu, a declarat sâmbătă, după ce l-a vizitat pe primarul suspendat al Capitalei în Arestul Central, că a depus două soliciări la conducerea centruluid e reţinere ce vizează continuarea investigaţiilor medicale ale lui Oprescu şi internarea acestuia într-un spital.

„Am formulat două solicitări către conducerea Arestului capitalei. Ele vziează continuarea investgaţiilor şi internarea acestuia într-un centru specializat”, a spus avocatul.

De asemneea, acesta a precizat că, deşi cele două solicitări au temeiuri diferite, ele vizează aceeaşi obiect, respectiv ca Sorin Oprescu să fie supus unor tratamente recomdate ca urmare a rezultatelor investigaţiilor medicale.

Avocatul a ţinut să precizeze că starea edilului suspendat s-a înrăutăţit din momentul în care a fost arestat.

Chiciu a mai precizat că Sorin Oprescu doreşte să fie prezent la termenul de luni de la Curtea de Apel Bucureşti, însă o decizie în acest sens urmează să fie luată de conducerea Arestului Capitalei.

Înainte de a intra în sediul Arestului Central, Alexandru Chiciu a spus că din raportul medicilor care au evaluat starea de sănătate a lui Sorin Oprescu rezultă că primarul suspendat al Capitalei ar avea 12 afecţiuni, fiind stabilite 12 diagnostice.

În urma investigaţiilor medicale amănunţite, medicii ar fi constatat că Sorin Oprescu ar avea un nodul la un plămân, despre care susţin că ar ridica risc oncologic moderat şi recomandarea ar fi evaluarea funcţionalităţii pulmonare, arată Mediafax. 

Potrivit raportului medicilor, lui Sorin Oprescu i-ar fi fost depistat „un nodul pulmonar segment 10 posterior, lob inferior drept”, fiind recomandată efectuarea unei spirometrii.

Avocaţii au precizat că această evaluare ar trebui făcută la un spital specializat în tratarea afecţiunilor pulmonare.

În acest context, avocaţii lui Sorin Oprescu vor să depună o nouă cerere la Arestul Central al Poliţiei Capitalei, prin care să solicite să îi pemită edilului să meargă la un spital, pentru efectuarea noilor investigaţii recomandate de medici.

De asemenea, avocatul a mai precizat sâmbătă că în motivarea judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti se atestă existenţa afecţinilor grave pentru Oprescu.

Avocatul a spus că aspectele medicale şi toate celelalte elemente din decizia judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti vor fi analizate de apărare şi vor fi făcute solicitările ce se impun pentru înlocuirea arestului preventiv cu controlul judiciar sau cu arestul la domiciliu în cazul lui Sorin Oprescu.

Chiciu a mai precizat că strategia care va fi folosită de apărare la termenul de la Curtea de Apel Bucureşti este pusă la punct la acest moment. Avocatul a precizat că apărarea va face apel la toate prevederile din legislaţia internă, dar şi la toate deciziile Curţii Supreme din 2014, 2015 şi la deciziile Curţii Europene.

„Da, sunt două paliere de apărare, palierul de fond - şi, repet, dosarul are o înărcătură de fond importantă şi nu o tratăm cu superficialitate -, dar şi ca avocaţi, ca oameni, nu putem trata cu superficialitate afecţiunile domnului Oprescu. Cred că există un element fundamental, dreptul domnului Oprescu, ca şi dreptul tuturor altor persoane, la viaţă. Domnul Oprescu poate fi cerctat, trimis în judeată, dacă vreţi condamnat pentru orice spun procurorii, pe baza unor probe. Dar poate fi cercetat şi trimis în judecată într-o măsură preventivă alternativă", a mai spus Chiciu.

Întrebat dacă Oprescu a fost interceptat inclusiv în duba Poliţiei, Alexandru Chiciu a spus că sunt aceste precizări în referatul procurorilor cu propunerea de prelungire a măsurii arestării preventivă.

„Au existat interceptări inclusiv în dubă”

„Sunt precizări despre care se ştie deja, că au existat interceptări inclusiv în dubă. Aceste elemente ţin de fondul cauzei, procurorii apreciază asupra necesităţii unor măsuri investigative, ele au fost legale. Asupra acestor elemente şi legalităţii lor vom discuta la fondul cauzei", a precizat Chiciu.

Referitor la persoanele cercetate în acelaşi dosar cu Sorin Oprescu şi care au recunoscut săvârşirea de infracţiuni, Chiciu a spus că acestea nu au nicio legătură cu clientul său, avocatul apreciind că denunţurile şi recunoaşterea vinovăţiei ar trebui să fie analizate cu rezervă de către instanţe.

"A existat moda interceptărilor, acum există moda denunţurilor. Eu spun că instanţele din România ar trebui să analizeze cu mai multă rezervă acest tip de recunoaştere a unor fapte sau denunţuri", a adăugat Chiciu.

Sorin Oprescu, arestat preventiv 

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie, fiind acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de luare de mită după ce ar fi primit 25.000 de euro. 

După arestare, acesta s-a plâns că detenţia i-a agravat problemele de sănătate, astfel că acesta a fost internat la Spitalul Universitar din Capitală pentru consultaţii. Ulterior, acesta a fost dus înapoi în Arestul Capitalei după ce medicii au stabilit că bolile de care suferă edilul suspendat pot fi tratate în detenţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite