Avocat: Lui Oprescu i-au fost luate pastilele şi insulina; Poliţia: Medicaţia se ţine la cabinet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul Viorel Mocanu, care îl reprezintă pe Sorin Oprescu, a declarat că celula clientului său de la Arestul Central a fost percheziţionată, joi seară, şi i-au fost ridicate pastilele şi insulina, Poliţia precizând că medicamentele trebuie păstrate la cabinetul medical, relatează Mediafax.

Avocatul precizează că Oprescu trebuie să îşi administreze şase doze de insulină pe zi şi că acestea se aflau într-un frigider, în afara celulei sale.

Percheziţia a avut loc joi seară, în jurul orelor 19.00 - 20.00, mai spune apărătorul, fiind ridicate şi medicamentele pe care Oprescu le avea în celulă.

Mocanu a mai precizat că a trimis, joi după-amiaza, o sesizare conducerii Ministerului Afacerilor Interne, în care acuză conducerea Arestului Central şi pe şefa cabinetului medical al unităţii că nu respectă măsurile stabilite de medici pentru clientul său.

Poliţia Capitalei a precizat că întreaga medicaţie a celor din arest trebuie păstrată la cabinetul medical, fiind un factor de risc dacă se află la arestaţi.

În acelaşi timp, Poliţia Capitalei arată că administrarea tratamentului injectabil cu insulină se face exclusiv la cabinetul medical ce deserveşte arestul, sub supravegherea unui medic sau a unei asistente medicale.

Avocaţii lui Sorin Oprescu au mai reclamat, şi la Ministerul Sănătăţii comportamentul personalului medico-sanitar de la Arestul Capitalei, arătând, într-o sesizare înregistrată în 9 octombrie, că nu se respectă drepturile edilului, arestat din 6 septembrie, şi nu i se acordă tratament şi hrană adecvate bolilor de care suferă.

Apărătorii lui Sorin Oprescu au cerut Ministerului Sănătăţii să verifice "neregulile din cadrul cabinetului medical aflat în serviciul de arest preventiv", arătând că doctoriţa de la Arestul Central al Poliţiei Capitalei ar refuza să îl lase pe acesta să facă noi analize şi investigaţii medicale, aşa cum au recomandat medicii care l-au consultat până acum.

Viorel Mocanu a precizat că sesizarea făcută la Ministerul Sănătăţii a fost transmisă la Colegiul Medicilor, care urmează să o soluţioneze.

O altă sesizare a fost depusă la Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu "Dr. Nicolae Kretzulescu" - Policlinica MAI din Bucureşti.

Sorin Oprescu a fost dus, miercuri, înapoi în Arestul Poliţiei Capitalei, după ce i-au fost făcute investigaţii medicale la Centrul Oncologic Fundeni, cerute de avocaţii edilului, care arătau că i-ar fi fost depistat un nodul la un plămân, existând suspiciuni că ar avea cancer.

Primarul suspendat al Capitalei fusese transferat în 8 octombrie, sub pază, din Arestul Capitalei, mai întâi la Institutul Oncologic Bucureşti, apoi la Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice "N. Paulescu", unde a stat cinci zile, din 9 până în 14 octombrie. Oprescu a fost dus la Institutul "N.Paulescu" întrucât starea sa nu a permit, în 9 octombrie, realizarea investigaţiei PET/CT (computer tomograf) la care trebuia să fie supus, din cauza valorilor crescute ale glicemiei, fiind astfel reprogramat în 14 octombrie.

Apărătorii lui Sorin Oprescu arătau, în cererea de transfer într-un spital, că, în urma investigaţiilor medicale la care primarul suspendat al Capitalei a fost supus la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, s-ar fi stabilit că ar suferi de 12 afecţiuni, unele grave, fiindu-i depistat şi un nodul la un plămân, care ridică suspiciuni privind un posibil cancer. Potrivit raportului medicilor, lui Sorin Oprescu i-ar fi fost depistat "un nodul pulmonar segment 10 posterior, lob inferior drept", fiind recomandată efectuarea unor investigaţii suplimentare.

Sorin Oprescu, încarcerat din 6 septembrie în Arestul Central al Poliţiei Capitalei, a fost transferat şi în 26 septembrie, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a stat internat într-o rezervă la Secţia de Cardiologie, sub pază, până în 29 septembrie. Medicii de la SUUB i-au făcut mai multe investigaţii, printre care şi o coronarografie.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de luare de mită. Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, în 14 septembrie, decizia Tribunalului Bucureşti, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv şi fiind suspendat din funcţie, din 15 septembrie.

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susţinând că în 5 septembrie, în baza unei înţelegeri prealabile cu şeful Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, şi cu fostul său şofer Cristian Stanca, zis "Grenadă", a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruţi de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea şi Octavian Alin Petroi, denunţători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoşoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracţională a lui Popa şi l-ar fi menţinut în funcţie, susţin anchetatorii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite