Audieri în dosarul „Gala Bute“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea a contestat sentinţa primită în dosarul „Gala Bute“
Elena Udrea a contestat sentinţa primită în dosarul „Gala Bute“

Judecătorii Curţii Supreme au citat, luni, pentru audieri, mai mulţi martori în dosarul „Gala Bute“. Procesul se află în faza de apel, fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, contestând condamnarea de 6 ani de închisoare cu executare, primită la fond, pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

La termenul de luni, instanţa a citat trei martori care au fost audiaţi şi în faza de fond a procesului. Este vorba de foşti directori din companii de stat: Tiberiu Trotea, Constantin Trihenea şi Laurenţiu Graure. Reaudierea acestora a fost solicitată de procurorii DNA.

În martie 2017, instanţa supremă a condamnat-o pe Elena Udrea la 6 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu, fiind achitată pentru tentativa de folosire de declaraţii false sau incomplete.

În acelaţşi dosar, Rudel Obreja a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, Gheorghe Nastasia a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare, iar Ana Maria Topoliceanu a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, în timp ce fostul mnistru al Economiei Ion Ariton a fost achitat. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Gheorghe Nastasia, fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a primit o pedeapsă de patru ani de închisaore cu suspendare.

Ana Maria Topoliceanu, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită.

Fostul ministru al Economiei Ion Ariton a fost achitat.

Fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, a primit o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare cu suspendare.

Fostul asistent personal al Elenei Udrea, Tudor Breazu, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, pentru complicitate la luare de mită.

Instanţa a mai dispus condamnarea omului de afaceri Dragoş Botoroagă la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite