Asociaţia Victimelor Mineriadelor cere demisia ministrului Justiţiei: „Nu respectă drepturile cetăţeneşti”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Victimelor Mineriadelor din România va organiza un protest, luni, în faţa Ministerului Justiţiei pentru a cere demisia Ralucăi Prună. Membrii Asociaţiei consideră că Prună „nu respectă drepturile cetăţeneşti pe care este obligată să le apere, din poziţia pe care o are în actualul Guvern”.

„«Miniştrii tehnocraţi» au fost puşi în funcţie cu ajutorul Societăţii civile, în urma manifestaţiilor de stradă şi ar trebui să fie deschişi la dialog. Atitudinea sfidătoare şi lipsa de respect a doamnei ministru al Justiţiei Raluca Prună pentru doaleanţele victimelor mineriadei din iunie 1990 şi a altor cetăţeni prigoniţi de procurori şi judecători arată adevarată calitate a doamnei «tehnocrate». Atitudinea jignitoare pe care a avut-o doamna ministru faţă de protestul din data de 01.02.2016, organizat de A.V.M.R., denotă clar faptul că doamna Raluca Prună nu are ce căuta la conducerea Ministerului Justiţiei. Dorim, de asemenea, să venim în întâmpinarea dorinţei exprimate de doamna Prună de a se întoarce la Strasbourg, unde primeşte un salariu de 7.500 de euro net lunar, pentru a-şi putea plăti creditele la bănci. Cerem demiterea de urgenţă a doamnei Raluca Prună şi considerăm această măsură absolut necesară pentru bunul mers al Justiţiei în România”, declară Viorel Ene, preşedinte Asociaţiei Victimelor Mineriadelor din România.

De asemenea, Asociaţia consideră că activitatea ministrului Justiţiei trebuie să apere drepturile şi interesele cetăţeneşti şi să se materializeze în schimbări ale sistemului de justiţie în favoarea cetăţeanului.

Prună, câştiga 7.500 de euro la Bruxelles

Conform declaraţiei de avere a ministrului Justiţiei, în perioada în care aceasta era funcţionar la Bruxelles câştiga 7.500 de euro pe lună.

„Stau numai un an, după care mă întorc la Bruxelles din motive lesne de înţeles, se pot vedea şi în declaraţia mea de avere. Înţeleg să vin să fac ce pot eu să fac. Am un mandat de un an, timp în care nu se pot face foarte multe lucruri. Mă simt ca un pompier care trebuie să stingă un foc pentru că sunt foarte multe urgenţe pe care mă obligă funcţia să le tratez cu prioritate. Nu sunt priorităţile mele, sunt lucruri care trebuiau făcute”, a declarat ministrul Justiţiei pentru revista22.ro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite