UPDATE Suporteri români, sancţionaţi pentru scandal la meciul România - Ungaria. 20 de români au primit interdicţie de a intra pe stadion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproape 50 de suporteri români au avut nevoie de îngrijiri medicale FOTO Mediafax
Aproape 50 de suporteri români au avut nevoie de îngrijiri medicale FOTO Mediafax

Aproape 30 de suporteri români au fost amendaţi de poliţiştii Capitalei în urma incidentelor petrecute cu ocazia meciului de fotbal România – Ungaria care s-a terminat 1-1. Valoarea amenzilor se ridică la 18.000 de lei. În acelaşi timp, 46 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală.

UPDATE Potrivit unui comunicat de presă emis duminică de Jandarmeria Capitalei, peste 50 de persoane au fost identificate de forţele de ordine, dintre acestea 30 fiind sancţionate contravenţional pentru provocare de scandal, aruncarea de obiecte asupra suporterilor, pătrunderea în stadion fără documente de acces, împiedicarea forţelor de ordine de a-şi îndeplini sarcinile de serviciu, proferarea de injurii şi expresii jignitoare, etc. 

Valoarea amenzilor aplicate a fost de 18.000 de lei. 

De asemenea, poliţiştii fac cercetări pentru săvârşirea a 19 infracţiuni, majoritatea pentru deţinerea şi utilizarea de materiale pirotehnice. Dintre persoanele sancţionate contravenţional, 20 au primit şi măsura complementară de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive pe o perioadă de la 6 luni la 1 an.

„Din dispoziţia viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, traseul de deplasare al trenului cu suporterii unguri nu a traversat sau staţionat în gări importante din ţară, astfel încât sa fie eliminate orice acte de violenţă care ar fi putut afecta cetăţenii. Trenul cu care s-au deplasat suporterii unguri a părăsit teritoriul României astăzi, în jurul orei 11.00, fără a fi înregistate  incidente”, potrivit Jandarmeriei Capitalei.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Irina Drăgan, a precizat că aproape 30 de suporteri români au fost duşi la audieri la secţiile de poliţie, iar cinci dintre aceştia nu mai au voie să participe, timp de un an, la meciurile disputate pe Arena Naţională.

Mai mult, 46 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală înainte şi în timpul meciului, 12 dintre acestea fiind duse la spital.

„Patruzeci şi şase de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală înainte şi în timpul meciului. 12 dintre acestea au fost duse la spital, trei la spitalul Pantelimon şi nouă la Floreasca. Motivele: diabet, fracturi toracice, fractură membru inferior, traumatisme craniocerebrale minore. Singurul caz mai grav a fost al unui tânăr de 26 de ani, care a suferit o criză de epilepsie. Toţi au fost români, cu o excepţie, o tânără de 23 de ani, care a suferit o tulburare de ritm”, a declarat Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD, citat de Mediafax.

Echipa naţională a României a încheiat la egalitate, scor 1-1 (1-0), meciul susţinut, sâmbătă, pe Arena Naţională, în compania selecţionatei similare a Ungariei, în etapa a doua grupei F din preliminariile Euro-2016.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite