Aproape 1.300 de comprimate ecstasy şi un kilogram de cannabis, confiscate de poliţiştii români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii legii au pus sechestru pe un TIR şi un autoturism
Oamenii legii au pus sechestru pe un TIR şi un autoturism

Aproape 1.300 de comprimate ecstasy, un kilogram de cannabis, 16 laptop-uri şi alte dispozitive informatice, patru arme, 69 de cartuşe şi diverse sume de bani au fost confiscate de poliţişti, în ultimele două săptămâni, în urma efectuării a 97 de percheziţii.

În perioada 10 – 23 aprilie, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au efectuat 31 de acţiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracţionale specializate în trafic de persoane, trafic şi consum ilicit de droguri, criminalitate informatică şi spălare de bani, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

„În cadrul investigaţiilor pentru probarea activităţii infracţionale a 174 de persoane bănuite, poliţiştii au efectuat 97 de percheziţii ce au vizat atât imobile folosite de acestea, cât şi autovehicule pe care cei în cauză le foloseau în activitatea infracţională. În urma administrării probatoriului, 58 de persoane au fost reţinute sau arestate”, arată sursa citată.

În urma percheziţiilor, oamenii legii au confiscat 16 laptop-uri, 14 HDD, 13 tablete, trei unităţi de calcul, 110 telefoane mobile, 60 cartele SIM, 72 de medii de stocare şi trei carduri bancare.

De asemenea, au fost ridicate patru arme, 69 de cartuşe, două arme albe (cuţit/sabie), 10 ceasuri, 400 de g. de bijuterii, 23 de grame de haşiş, nouă doze de heroină, 6,85 grame de cocaină, 1,042 de kilograme de cannabis, 50 de grame de substanţe vegetale, 1.297 de comprimate, un cântar, 61.787 de lei, 22.120 de euro şi 314 dolari.

„Pentru recuperarea prejudiciilor, au fost instituite sechestre asiguratorii asupra unui TIR şi a unui autoturism”, mai arată sursa menţionată.

La acţiunile desfăşurate au participat 329 de poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, care au beneficiat de sprijinul structurilor centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite