Aplicaţii militare pe Dunăre. Marinarii au participat la antrenamente de supraveghere a traficului şi au făcut trageri cu muniţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marinarii militari au făcut trageri cu rachete FOTO Navy.ro
Marinarii militari au făcut trageri cu rachete FOTO Navy.ro

Marinarii militari au participat, în această săptămână, la trageri cu muniţie reală în poligonul de la Sfântu Gheorghe şi au făcut antrenamente de supraveghere a traficului pe Dunăre, folosind nouă ambarcaţiuni şi un elicopter.

Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, citat de News.ro, în perioada 31 octombrie - 4 noiembrie, militarii de pe navele Flotilei Fluviale “Mihail Kogălniceanu” au făcut antrenamente de supraveghere a traficului fluvial pe Dunăre, precum şi trageri de antrenament cu muniţie reală, în poligonul temporar de la Sfântu Gheorghe.

“Două vedete blindate, patru vedete fluviale, un monitor fluvial şi două remorchere fluviale au navigat pe segmentul fluvial cuprins între Brăila şi localitatea Sfântu Gheorghe, având ca obiective principale dezvoltarea şi consolidarea deprinderilor practice ale militarilor de la bordul navelor fluviale, pentru menţinerea libertăţii de navigaţie şi de apărare a căilor de comunicaţie fluviale. În colaborare cu un elicopter Puma Naval, marinarii au executat şi un exerciţiu de evacuare aeriană, în cazul unei urgenţe medicale”, se arată în comunicat.

La Sfântu Gheorghe, militarii Flotilei Fluviale au dăruit mai multe bunuri unor copii din localitate. Astfel, copiii, care sunt fraţi, au primit câte un ghiozdan complet echipat, un birou pe care să îşi poată face temele şi pachete cu alimente de bază.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite