UPDATE Ana Maria Topoliceanu şi omul de afaceri Mihai Rotaru, audiaţi la DNA în dosare privind despăgubiri de la ANRP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu şi omul de afaceri Mihai Rotaru au venit joi la DNA pentru a fi audiaţi în dosare în care se fac cercetări pentru despăgubiri date de Agenţia Naţională de Restituire a Proprietăţilor (ANRP).

UPDATE Fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate Horia Georgescu a venit joi la DNA, surse judiciare declarând că procurorii l-au citat într-un dosar privind despăgubiri date de Agenţia Naţională de Restituire a Proprietăţilor (ANRP), în care a fost audiat şi omul de afaceri Mihai Rotaru.
 

Potrivit surselor citate, dosarul în care Horia Georgescu va fi audiat vizează o despăgubire aprobată de foşti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP.

Potrivit digi24.ro, în cazul lui Mihai Rotaru este vorba despre un dosar nou, cu un prejudiciu de aproximativ 20 de milioane de euro. Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii investighează modul cum s-a făcut evaluarea unor terenuri din Bistriţa-Năsăud, fiind vorba de trei supraevaluări. Beneficiari în acest caz ar fi Mihai Rotaru şi sora acestuia, Diana Le Bomin, susţin surse citate de Agerpres.

La intarea în sedul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Ana Maria Topoliceanu şi Mihai Rotaru au refuzat să facă declaraţii, potrivit News.ro.

În 25 octombrie 2016 a fost audiat la DNA şi fostul deputat Ioan Oltean, el spunând atunci că a dat declaraţii în calitate de martor într-un dosar, fără a preciza ce fapte sunt anchetate şi ce persoane sunt vizate în această cauză.

În 28 iulie 2016, foştii deputaţi Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, în dosarul despăgubirii omului de afaceri Mihai Rotaru, acţionar la CS Universitatea Craiova, de către ANRP pentru un teren supraevaluat cu aproape 100 de milioane de lei.

După trimiterea dosarului în judecată, procurorii au continuat cercetările în cazul lui Ioan Oltean şi Mihai Rotaru, într-o nouă cauză în care sunt suspectaţi de trafic de influenţă şi, respectiv, cumpărare de influenţă. Procurorii au arătat că noul dosar s-a format deoarece nu a fost posibilă finalizarea urmăririi penale, având în vedere comisiile rogatorii dispuse în cauză şi imposibilitatea de administrare a tuturor probelor.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că în acest dosar se verifică dacă Ioan Oltean a primit 600.000 de euro, într-o biserică, aşa cum a arătat un martor din dosar, şi care a fost traseul acestor bani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite