Agenţia Naţională de Integritate verifică averile judecătoarelor Viorica Dinu şi Antonela Costache

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANI verifică averile celor două judecătoare arestate pentru luare de mită   FOTO Adevărul
ANI verifică averile celor două judecătoare arestate pentru luare de mită   FOTO Adevărul

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) verifică averile judecătoarelor Viorica Dinu şi Antoanele Costache, de la Tribunalul Bucureşti, arestate pentru că ar fi luat mită pentru intervenţii în soluţionarea favorabilă a unor dosare, printre care şi cel al lui Dinel Nuţu, potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax.

Pe 15 martie, Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea preventivă a judecătoarelor Viorica Dinu şi Antonela Costache, suspendate de CSM din funcţiile de la Tribunalul Bucureşti după ce au fost acuzate de luare de mită şi trafic de influenţă pentru soluţii în mai multe dosare, printre care şi cel al lui Dinel Nuţu, fost Staicu.

Viorica Dinu este cercetată pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă, din care una în formă continuată, şi luare de mită, iar Antonela Costache este acuzată de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, luare de mită şi trafic de influenţă, a precizat DNA.

Ce avere au cele două judecătoare?

Potrivit declaraţiei de avere din iunie 2012, judecătoarea Viorica Dinu are trei apartamente în Bucureşti, cu suprafaţa totală de aproximativ 150 de metri pătraţi, cumpărate în 1996, 1997 şi 2009, precum şi un teren intravilan, de aproape 800 de metri pătraţi, pe care îl deţine din 2008 împreună cu Nicolae Lolea.

Judecătoarea mai are un autoturism Volkswagen Golf din 2007 şi bijuterii a căror valoare este estimată la 10.000 de euro.

Ca judecător la Tribunalul Bucureşti, Viorica Dinu a câştigat 116.173 de lei în anul fiscal 2011. Soţul judecătoarei, Nicolae Dinu, pensionar MAI, a avut venituri de 57.960 de lei.

Viorica Dinu a mai notat în declaraţia de avere că a avut venituri de 3.360 de euro şi 7.200 de lei din închirierea unui apartament.

Judecătoarea Antonela Costache deţine un teren intravilan de 576 de metri pătraţi în oraşul Voluntari, judeţul Ilfov, precum şi o casă de 200 metri pătraţi, dobândită în 2007 printr-un contract de antrepriză, tot în Voluntari, potrivit declaraţiei de avere din iunie 2012.

Antonela Costache are un autoturism Audi TT, fabricat în 2003 şi cumpărat în 2008 cu 16.000 de euro, precum şi două depozite bancare, de 132.850 de lei şi 62.224 de euro.

În declaraţia de avere, judecătoarea Antonela Costache a menţionat că a încasat 84.780 de lei din salariul de magistrat la Tribunalul Bucureşti şi 75.800 de lei de la Concordia A4, Internet City Doi şi de la SC Genesis Development, unde a fost consilier juridic.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite