Agenţia de Integritate sesizează DNA că primarul din Jilava nu poate justifica 1 milion de euro. Inspectorii suspectează că banii provin din mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Mladin nu poate justifica aproape 1 milion de euro
Adrian Mladin nu poate justifica aproape 1 milion de euro

Adrian Mladin, primarul comunei Jilava, nu poate justifica aproape 1 milion de euro din averea sa, motiv pentru care Administraţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie să verifice dacă această sumă provine din mită. În 2014, Mladin a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru comiterea mai multor fapte de corupţie printre care şi luare de mită, însă decizia nu a fost definitivă.

Potrivit unui comunicat emis de ANI, inspectorii de integritate au constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 4.057.629,97 de lei (aproape 963.807 de euro), între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada 2008-2011, de către Adrian Mladin, primarul comunei Jilava din Judeţul Ilfov.

Astfel, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Mladin, în perioada exercitării funcţiei publice.

„De asemenea, în urma procedurilor de evaluare au rezultat indicii cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită de către Mladin Adrian, dat fiind faptul că mai multe depuneri de numerar efectuate de către diverse persoane fizice, în conturile bancare ale persoanei evaluate, sunt nejustificate”, conform documentului citat.

Prin urmare, inspectorii de Integritate au sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a verifica dacă banii pe care Mladin nu-i poate justifica provin din mită.

Mladin, trimis în judecată pentru luare de mită

Primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, a fost condamnat, în martie 2014, de Curtea de Apel Bucuresti la şapte ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care şi fostul edil din Snagov, Apostol Muşat, a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare. Cei doi sunt acuzaţi de fapte de corupţie. Decizia de atunci nu a fost definitivă, Curtea Supremă fiind aşteptată să anunţe o decizie definitivă în acest caz.

Dosarul a fost trimis în instanţă pe 14 februarie 2012, Adrian Mladin fiind acuzat de luare de mită, fals intelectual în forma participaţiei improprii, instigare la infracţiunea de spălare a banilor şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie.

Potrivit DNA, în calitate de primar al comunei Jilava, Adrian Mladin i-a cerut unui denunţător suma de 500.000 euro din care, la data de 19 septembrie 2011, a primit 50.000 euro, pentru ca, abuzând de funcţia pe care o deţinea, să dispună întocmirea, de către Comisia Locală de Fond Funciar, a unui plan parcelar în care să fie incluse toate terenurile denunţătorului în suprafaţă totală de 23,8 hectare, iar loturile să fie alipite.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite