Afaceristul turc care l-a călcat intenţionat cu maşina pe un poliţist de la Rutieră vrea în libertate. Victima este în continuare în stare gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cetăţeanul turc Abdullah Atas a fost arestat preventiv FOTO Mediafax
Cetăţeanul turc Abdullah Atas a fost arestat preventiv FOTO Mediafax

Abdullah Atas, cetăţeanul turc care pe 2 august l-a călcat cu maşina pe un poliţist de la Brigada Rutieră, vrea să fie cercetat în libertate. Victima acestuia se află în continuare internată la Terapie Intensivă.

Decizia de joi a magistraţilor Tribunalului Bucureşti va fi definitivă.

Gheorghe Ionescu, poliţistul călcat cu maşina de Abdullah Atas, se află în continuare internat la Spitalul Floreasca, starea acestuia fiind în continuare gravă.

După ce a fost arestat preventiv, pe 3 august, Abdullah Atas a fost încarcerat la Spitalul Penitenciar Rahova, fiind rănit la faţă după ce intrat cu maşina într-un gard. Vineri însă, pe 7 august, acesta a fost transferat în Arestul Capitalei.

Poliţist călcat cu maşina de un afacerist turc

Pe 2 august, la ora 3.35, un agent de la Brigada Rutieră, care lua parte alături de alţi colegi la un filtru de control, a încercat să oprească o maşină pe Şoseaua Pipera. „În momentul în care poliţistul i-a făcut semn şoferului să oprească, acesta a încetinit, dar când a ajuns în dreptul agentului de la rutieră a accelerat”, au relatat anchetatorii.

Lovit în plin, poliţistul a reuşit să se prindă de capota autoturismului pe care a fost purtat aproximativ 350 de metri. „Pentru că voia cu orice preţ să scape de omul legii şi să fugă, şoferul a făcut mai multe manevre pentru a-l arunca de pe capotă. Într-un final, după o frână bruscă, a reuşit. Poliţistul a fost aruncat pe şosea aproximativ 10 metri”, au mai arătat colegii agentului.  

Şoferul, cetăţeanul turc Abdullah Atas, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri turci din România, a fugit, dar a fost prins în scurt timp. În stare de ebrietate şi urmărit îndeaproape de mai multe maşini de poliţie, şoferul a pierdut controlul volanului şi s-a proptit cu maşina într-un gard.

„După proiectarea lucrătorului de poliţie, inculpatul Atas Abdullah şi-a continuat deplasarea pe şoseaua Pipera, aproximativ 2,8 km, iar la intersecţia Şoseaua Pipera - Şoseaua Bucureşti Nord a pierdut controlul autovehiculului şi a părăsit spaţiul carosabil, fiind proiectat în gardul ce împrejmuieşte un imobil”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Ulterior, Atas a fost dus la Spitalul Floreasca, la aceeaşi unitate spitalicească la care era internat şi victima sa, el fiind rănit la faţă după ce s-a spart airbag-ul.

Procurorii au cerut arestarea preventivă a acestuia, astfel că el a fost dus în Spitalul Penitenciar Rahova.

Internat în stare gravă

Agentul, care lucra de 23 de ani la Brigada Rutieră, a fost dus la Spitalul Floreasca. Instituţia sanitară a anunţat atunci că acesta are politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav cu focare hemoragice multiple şi edem cerebral difuz, fractură fronto-parietală stângă, traumatism toracic forte cu multiple fracturi costale şi fractură sternală, contuzie pulmonară stângă şi hemotorax stâng, traumatism abdominal sever cu ruptură splenică, contuzie pancreatică şi multiple leziuni mezenterice cu ischemie de intestin subţire, contuzie renală stângă şi hematom retroperitoneal minim.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Protest tăcut al poliţiştilor la spitalul Floreasca, unde colegul lor călcat intenţionat de un milionar este în comă. Autorul nu a vrut să dea declaraţii

Mai mulţi poliţişti s-au adunat joi dimineaţă în faţa Spitalului Floreasca, în semn de solidaritate cu agentul-şef Gheorghe Ionescu, de la Brigada de Poliţie Rutieră, accidentat grav de unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri turci din România. Între timp, milionarul Abdullah Atas a fost dus la sediul Parchetului Capitalei, însă acesta nu a vrut să dea declaraţii în faţa procurorilor.

 

VIDEO Când a luat un poliţist pe capotă, milionarul Ataş era la un pas de comă alcoolică

Milionarul Abdullah Atas, unul dintre cei mai bogaţi cetăţeni turci din România, era la un pas de comă alcoolică duminică noaptea când a dat cu maşina intenţionat peste agentul şef Gheorghe Ionescu de la Brigada Rutieră. Mai exact, rezultatele probelor biologice arată că omul de afaceri avea o alcoolemie de 1,65 g/l alcool pur în sânge în momentul accidentului.

VIDEO Cum a luat milionarul turc Ataş un poliţist pe capotă. Şoferul a fost arestat pentru tentativă de omor

Afaceristul Abdullah Atas, unul dintre cei mai bogaţi cetăţeni turci din România, a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor după ce a lovit cu maşina un agent de circulaţie care a încercat să-l legitimize. Victima se zbate între viaţă şi moarte.

Afaceristul turc care a lovit intenţionat un poliţist cu maşina, arestat preventiv. Victima este în continuare în comă

Omul de afaceri turc care a lovit intenţionat cu maşina un poliţist de la Brigada Rutieră a fost dus la Spitalul Penitenciar Rahova după ce Tribunalul Bucureşti a confirmat, luni, mandatul de arestare emis în lipsă pe numele său duminică noapte. El este cercetat pentru tentativă de omor referitoare la acţiunea de ultraj. Poliţistul rănit a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale, însă starea acestuia este în continuare deosebit de gravă.

Poliţist din Capitală, accidentat grav de un şofer care nu a vrut să oprească

Un poliţist din Capitală a ajuns în stare gravă la Spitalul de Urgenţă Floreasca, duminică dimineaţa, după ce a fost accidentat de un şofer vitezoman, aflat şi sub influenţa alcoolului.  

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite