Administratorul Hotelului Marriott din Bucureşti, cercetat sub control judiciar pentru evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Administratorul Hotelului Marriott din Bucureşti, cercetat sub control judiciar pentru evaziune fiscală
Administratorul Hotelului Marriott din Bucureşti, cercetat sub control judiciar pentru evaziune fiscală

Gregor Aufhauser, directorul societăţii care administrează Hotelul Marriott din Capitală, a fost pus sub control judiciar de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, fiind acuzat de evaziune fiscală.

Aufhauser a fost audiat pe 20 iulie de procurori şi pus sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Pe 7 iulie 2016, Kathrin Brettschneider, director financiar al firmei care administrează Hotelul Marriott, a fost şi ea pusă sub control judiciar pentru 60 de zile de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. La vremea respectivă, directorul general al companiei, Gregor Aufhauser, nu a fost audiat pentru că nu se afla în ţară, au declarat surse judiciare pentru News.ro.

Procurorii au luat cea mai puţin restrictivă măsură împotriva lui Kathrin Brettschneider deoarece aceasta este însărcinată. Ea se va prezenta, însă, de două ori pe săptămână la poliţie în cadrul programului de control judiciar.

Poliţiştii au făcut percheziţii la Hotelul Marriott din Bucureşti, pe 7 iulie, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 7,5 milioane de lei, care ar fi fost produs prin înregistrarea, în mod ilegal, în documentele contabile, a unor cheltuieli cu dobânzi şi a unor pierderi din diferenţe de curs valutar. 

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a anunţat că percheziţiile au avut loc la sediile sociale al SC S. (Strabag, n.r.) SRL şi SC S.C.H.G. (Societatea Companiilor Hoteliere Grand, n.r.) SRL, din Hotelul Marriott, de unde au fost ridicate documente financiar-contabile şi înscrisuri necesare soluţionării unei cauze penale în care sunt vizate infracţiuni de evaziune fiscală.

“Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, în perioada 2008 - 2015, în documentele contabile ale SC S.C.H.G. SRL, au fost înregistrate cheltuieli cu dobânzi şi pierderi din diferenţe de curs valutar, în baza unui contract de împrumut încheiat cu SC S. SRL, cu justificarea falsă că acest contract este garantat de statul român, fapt care a condus la diminuarea impozitului pe profit datorat bugetului de stat cu suma de 7.581.113 lei (echivalentul a aproximativ 1.685.000 de euro)”, a precizat Parchetul Curţii de Apel Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite