VIDEO Tăriceanu şi ai lui, spaima DNA-ului. Este atac direct la şefii celor două instituţii pe care ei nu le controlează deloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Marinescu, redactor-şef Adevărul, a explicat la Adevărul Live noul demers împotriva justiţiei al preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Acesta şi alţi patru parlamentari PLR i-au transmis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis în care îi cer sancţionarea şefei DNA, Laura Codruţa Koveşi, şi a şefei ÎCCJ, Livia Stanciu.

Principalele declaraţii:

Dan Marinescu: Este atac direct la şefii celor două insittuţii pe care ei nu le controlează deloc. Nu pornea Tăriceanu de capul lui. Modificările la Codul Penal şi Codul de Proceduă Penală sunt esenţiale. Ei atacă pe multe direcţii. Parlamentul se ocupă numai şi numai de Codul Penal. Nimic referitor la viaţa oamenilor. Nu este primul care le atacă. A fost şi Traian Băsescu.

Tăriceanu se foloseşte de un caz, o doamnă care a câştigat la recurs. Pleacă de la acest caz, dar se dă de gol la final, când îi spune să fie de acord cu modificările la Codul Penal. Sentinţa de achitare a doameni a fost dată cu ceva timp în urmă. De ce nu l-am văzut pe Tăriceanu atunci? Domnul Tăriceanu a ieşit după ce DNA a cerut noi înscrisuri. De ce nu trimiţi? Ai ceva de ascuns? Dacă nu, luaţi-le şi uitaţi-vă pe ele.

Domnul Ponta este plecat când se întâmplă lucruri, ca de obicei. Este o tactică de succes. Ori domnul Ponta ştie de aceste acţiuni şi pleacă în mod deliberat, ori profită ei când Ponta este plecat din ţară şi fac matrapazlâcuri. Ponta se referea la un atac a lui Cătălin Predoiu când a spus că este o luptă elegantă. Ca prim-ministru, când preşedintele Senatului are o părere, trebuie să-ţi exprimi şi tu părerea. Este în regulă ce a cerut Tăriceanu? Nu este în regulă?

Problema nu este Laura Codruţa Kovesi sau Livia Stanciu. Ei vor să schimbe aceste persoane pentru că nu le răspund la comenzi. În serialul „Adevărul“ se vor vedea cum  funcţiona lucrurile în Justiţie, cum Tăriceanu era supărat pe Macovei că el nu ştie de cazul Copos, iar Macovei spunea că nici ea nu ştie, ca ministru. Este bătălia între două moduri de gândire, care nu s-a tran;at. Este apogeul acum.

Ponta ne-a spus clar că vrea să pleaseze scandalul acesta în zona politică. Tăriceanu a vrut să facă un scandal politic, să-l implice şi pe preşedinte. Sper ca Iohannis să stea în banca lui. Clasa politică a abandonat ţara şi poporul acesta. în minţile lor nu există nicio preocupare referitoare la traiul acestui popor.

Despre moţiunea de cenzură a PNL

Este o glumă. Sunt buimaci, nu ştiu ce este cu ei acolo. Toţi au spus, off the record, că nu sunt în stare să formeze un guvern. Îmi amintesc ce legi electorale au făcut domnii de la PNL şi domnii de la PSD. Trebuiau să facă scandal în Parlament. Legea votului prin corespondenţă o să fie la fel de proastă ca celelalte pentru că se pleacă greşit.


Solicitarea celor cinci aleşi vine după ce DNA a cerut toate înscrisurile de la Comisia de Regulament a Senatului din ultimii doi ani, care îl vizează direct pe senatorul PSD Dan Şova.

„Avem onoarea de a vă ruga să daţi curs următoarei solicitări pe care v-o adresăm în calitate de membri ai Senatului României şi de liberali. Permiteţi-mi mai întâi să evocăm evenimentul a cărui gravitate ne-a determinat să vă scriem. Pe 21 mai, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit definitiv nevinovăţia cetăţeanului Mariana Rarinca. Judecătorii au constatat că aceasta a petrecut mai mult de şase luni în arest preventiv pentru o faptă pe care nu a comis-o şi pentru care nu au existat vreodată probe. Doamna Rarinca, un cetăţean fără influenţă ori legături politice, a fost arestată pe nedrept şi cu sfidarea oricăror garanţii constituţionale de către DNA, condusă de Laura Codruţa Kovesi, în urma unui denunţ calomnios făcut de Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie“, spun senatorii PLR în scrisoarea adresată preşedintelui Iohannis.

Intră pe live.adevarul.ro şi comentează această solicitare a lui C. P. Tăriceanu care le vizează pe şefele DNA şi Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite