UPDATE Acţiune de amploare a poliţiştilor. Este vizat şi finul fostului judecător CCR Toni Greblă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
23 de percheziţii au loc joi în Bucureşti şi în cinci judeţe din ţară
23 de percheziţii au loc joi în Bucureşti şi în cinci judeţe din ţară

Poliţiştii fac, joi, 23 de percheziţii în Bucureşti şi în cinci judeţe din ţară, într-un dosar de evaziune fiscală în care prejudiciul creat se ridică la 3 milioane de euro. Mai multe persoane sunt suspectate că, printr-o firmă de pază, ar fi înregistrat operaţiuni şi cheltuieli fictive. Surse judiciare au precizat că în acest caz este vizat şi Ion Bîrcină, finul fostului judecător CCR, dar şi un fost angajat al SPP.

UPDATE Potrivit unui surse judiciare, printre cei vizaţi în acest caz se numără şi Ion Bârcină, finul fostului judecător CCR Toni Greblă,  dar şi Liviu Târşea, fost angajat al Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP).

Potrivit unui comunicat emis de Poliţia Română, acţiunea are loc la 23 de adrese din Bucureşti şi din judeţele Ilfov, Constanţa, Galaţi, Argeş şi Gorj. Mai multe documente vor fi ridicate, urmând ca 22 de persoane să fie duse cu mandat la audieri.

„Acţiunea se desfăşoară pentru documentarea activităţii infracţionale a reprezentanţilor unei companii din domeniul prestării de servicii de pază, bănuiţi de evaziune fiscal”, potrivit unui comunicat emis de Poliţia Română.

Reprezentanţii firmei sunt suspectaţi că au înregistrat în actele contabile sau în alte documente cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale sau au evidenţiat operaţiuni fictive, pentru a nu plăti obligaţiile fiscal. Prejudiciul produs prin evaziune fiscală a fost estimat de anchetatori la trei milioane de euro.

Potrivit unor surse judiciare, firma de pază vizată în anchetă este G4S Secure Solutions, arată news.ro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite