Acelaşi procuror DIICOT care nu i-a cercetat pe colonelul SRI Predoiu şi pe ceilalţi ofiţeri din dosarul „Shanghai“ a ratat şi acuzaţii din „Academia Ţăndărei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi secretizat de DIICOT, azi a fost făcut public numele procurorului Olga Vrânceanu, căci acest magistrat e legat de două înfrângeri de proporţii ale justiţiei, în urma cărora reţele internaţionale de trafic de persoane şi protectori ai lor au scăpat de pedepse aici, în ţară.

Sute de victime copii şi-au riscat viaţa povestindu-le procurorilor faptele şi depunând mărturie, arată libertatea.ro.  Dar victimele au rămas victime, iar agresorii au rămas liberi şi la fel de puternici. Site-ul G4Media a publicat sâmbătă informaţia potrivit căreia, pe 12 februarie 2019, Tribunalul Harghita a hotărât, în primă instanţă, că cei 25 de inculpaţi în dosarul „Ţăndărei” sunt fie nevinovaţi, fie faptele s-au prescris. Început în 2008, dosarul „Ţăndărei” a presupus sute de victime minore, sute de poliţişti români şi britanici care au lucrat împreună, 120 de condamnaţi în Anglia şi nici unul în România.

Început în 2004, dosarul „Shanghai” a înglobat sute de victime, multe minore, zeci de poliţişti şi agenţi SRI care au muncit la caz, însă niciun ofiţer care a protejat reţeaua mafioţilor chinezi n-a fost trimis în judecată în urma unui dosar disjuns în 2006 şi abandonat în 2009. În ambele cazuri, dosarele din România au fost întocmite de procurorul Olga Vrânceanu de la DIICOT. 

Operaţiunea „Shanghai”

Un grup de mafioţi chinezi, sprijiniţi de interlopi şi de ofiţeri români, unii cu funcţii înalte, a exploatat sexual, în anii 2003-2004, zeci de fete minore din România, la restaurantul şi salonul de masaj „Shanghai” din strada Ion Minulescu nr. 18, sectorul 3, Bucureşti.  

Pe baza informaţiilor din MAI şi folosind ofiţeri SRI şi de poliţie judiciară, DIICOT a monitorizat reţeaua de traficanţi, i-a înregistrat pe ofiţerii români care-i protejau şi a cules mărturii de la victime. Fetele au recunoscut 10 ofiţeri români, unii din elita puterii forţelor de ordine. Printre aceştia: generalul Alexandru Bureşin, care era şeful Brigăzii Antitero a SRI,  chestorul Bujor Florescu, care avea să devină adjunctul şefului DGIPI, serviciul secret al Ministerului de Interne şi colonelul SRI Gabriel Predoiu, fratele directorului executiv al SIE, Silviu Predoiu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite