Şeful de la Malaxa, Florin Secureanu, înfundat la DNA de fosta nevastă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O afaceristă care avea contracte cu spitalul Malaxa le-a povestit procurorilor că i-a cumpărat fostului manager Florin Secureanu, trimis în judecată pentru corupţie, o limuzină pentru care ulterior a achitat taxele, impozitele şi amenzile de circulaţie. Fosta soţie a managerului de la Malaxa a confirmat totul la DNA.

Laura Secureanu, soţia fostului manager de la Spitalul Malaxa, Florin Secureanu (53 de ani), a dat o declaraţie de martor la DNA în defavoarea medicului. Detaliile apar în dosarul în care Secureanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru delapidare şi luare de mită. Prejudiciul pe care acesta l-ar fi adus spitalului: 9,1 milioane de lei. Cazul a ajuns pe masa judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti. Laura şi Florin Secureanu au împreuă doi copii şi au divorţat în mai 2014.

Chemată la DNA pentru a da o declaraţie de martor în dosarul în care era cercetat soţul său, Laura Secureanu a confirmat la DNA că fostul său soţ a beneficiat de bunuri şi foloase achitate de societatea Danisim Forever, controlată de afacerista Eugenia Dumitru. În plus, ea a dat detalii cu privire la mai multe achiziţii făcute de această firmă în favoarea fostului soţ. Printre acestea se numără o limuzină GWM Hover, mai multe produse de construcţii, transferuri bancare, dar şi organizarea unor evenimente private.

Cadouri pentru angajaţi

Concret, Danisim Forever a fost furnizor de alimente la Malaxa din 2009. În mod ciudat, din 2010, a început să factureze către spital şi prestări de servicii de tip reparaţii şi întreţinere IT. Ancheta DNA a dezvăluit că în realitate aceste servicii erau fictive pentru a masca plata unor bunuri pe care societatea le achiziţiona la solicitarea lui Secureanu. Practic, procurorii au stabilit că veniturile înregistrate din  prestările de servicii de reparaţii şi întreţinere IT, înscrise în facturile emise către  Malaxa, reprezintă 100% din veniturile din prestări servicii realizate de această societate.

De aceea, Eugenia Dumitru este judecată la rândul ei pentru complicitate la delapidare. Ea a povestit la DNA că în 2010, atunci când la conducerea spitalului a venit Secureanu, acesta ar fi chemat-o la spital şi i-ar fi transmis că dacă doreşte continuarea relaţiilor comerciale cu spitalul va trebui să accepte unele „reguli şi condiţii”. Practic, Danisim Forever trebuia să achiziţioneze diverse bunuri, iar ca modalitate de recuperare a banilor astfel cheltuiţi i-a propus să emită facturi fictive de prestări servicii către spital. „Afacerea” a debutat în 2010, când firma a cumpărat peste 200 de cadouri în valoare de 20.000 de lei pentru angajaţii spitalului.

Achita taxele şi impozitele

Eugenia Dumitru a arătat că în martie 2010, Danisim Forever a cumpărat, la solicitarea lui Secureanu, o limuzină GWM Hover Pi Super Luxury în valoare de 50.236 de lei. Maşina a fost folosită doar de Secureanu, deşi era înregistrată pe societatea Danisim Forever, iar taxele şi impozitele aferente, inclusiv amenzile pentru neplata vignetelor sau pentru încălcări ale regulilor privind circulaţia pe drumurile publice erau achitate tot de Eugenia Dumitru.

Afacerista a explicat că a plătit şi alte facturi, la ordinul lui Secureanu. Este vorba de achiziţii făcute de acesta la magazine de bijuterii, de articole pentru construcţii sau pentru un cabinet de avocatură. Toate aceste facturi sunt probe în dosarul de la tribunal.

„Vrăbi” avea şoferiţă

La rândul lui, şoferul managerului de la Malaxa a confirmat în faţa procurorilor că maşina a fost tot timpul la dispoziţia lui Secureanu sau a iubitei acestuia: „Realizam transport în interesul personal al managerului spitalului Secureanu Florin, respectiv îi duceam copiii la şcoală sau la diverse locaţii indicate de acesta sau de cei doi copii, conduceam maşina acestuia, respectiv un Mercedes Benz GL, care era înmatriculat sub nr. de înmatriculare B-999-SEC sau un alt autoturism tip limuzină marca Hover înmatriculat pe firma Forever Danisim SRL”.

Potrivit martorilor, limuzina era parcată în curtea spitalului Malaxa şi era folosită de Secureanu. Şoferul fostului manager a explicat la DNA că autoturismul era folosit şi de iubita acestuia, care, de asemenea, ar fi avut la dispoziţie o şoferiţă.

„Nu cunosc modalitatea în care aceasta era remunerată de Secureanu Florin pentru aceste servicii prestate, însă am văzut-o la spital unde venea împreună cu Chiriac Cristina, fiind şoferul acesteia angajată de Secureanu”, a declarat şoferul fostului manager. Potrivit DNA, atunci când a fost audiat de procurori, Secureanu a avut o atitudine parţial sinceră, oscilantă. Managerul de la Malaxa a recunoscut săvârşirea faptelor de care este acuzat, dar fără a oferi detalii cu privire la modalitatea concretă de comitere a acestora.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite