Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, întâlnire cu ambasadorul Canadei la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Codruţa Kovesi
Laura Codruţa Kovesi

Kevin Hamilton, Ambasadorul Canadei în România, s-a întâlnit joi cu Laura Codruţa Kovesi, Procurorul Şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru a discuta despre rolul esenţial al DNA în promovarea statului de drept în România.

„În cadrul unei întâlniri foarte productive, am analizat modalităţile prin care Canada poate sprijini activitatea DNA, inclusiv prin furnizarea de expertiză tehnică şi juridică“, a declarat ambasadorul Hamilton.

„În orice societate democratică, cetăţenii se bazează pe existenţa unor instituţii de încredere care protejează statul de drept şi care lucrează pentru a se asigura că persoanele publice care se angajează în practici corupte sunt trase la răspundere. În acest sens, DNA are un rol esenţial pentru România. Sunt încurajat de progresul înregistrat de DNA, în ciuda circumstanţelor dificile cu care se confruntă şi a unei rezistenţe active din partea unora“, a continuat diplomatul.

Ambasadorul a dat asigurări Procurorului Şef al DNA că, în calitate de prieten, partener şi aliat al României, Canada va continua să manifeste un interes activ faţă de activitatea DNA şi faţă de lupta împotriva corupţiei în această ţară.

„Românii merită integritate sporită din partea instituţiilor, a funcţionarilor publici şi din partea reprezentanţilor lor aleşi“, a conchis ambasadorul Hamilton.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite