Zeci de taximetrişti au protestat în Bucureşti: „Nu mai vrem taxiuri din Ilfov în Capitală“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de taximetrişti au ieşit în stradă să îşi strige nemulţumirile vizavi de condiţiile actuale în care sunt nevoiţi să muncească. Totodată, aceştia se plâng că de multe ori pe străzile Bucureştiului circulă taxiuri din Ilfov.

Zeci de oameni care fac parte din Asociaţia Naţională a Transportatorilor şi Taximetriştilor Independenţi (ANTTI) au protestat în jur de două ore în faţa sediului Primăriei Capitalei.

Oamenii sunt nemulţumiţi că în Bucureşti procedura pentru reînoirea licenţelor de transportator este una complicată care se întinde pe o perioadă lungă de timp, după cum au precizat cei care au luat parte la protest. De asemenea, taximetriştii sunt nemulţumiţi de faptul că municipalitatea, respectiv Direcţia de Transporturi din cadrul Primărie Generale, nu face nimic pentru a interzice firmelor din Ilfov să opereze pe raza Bucureştiului.

Printre motivele de numulţumire, spun protestatarii, se numără şi lipsa toaletelor pentru taximetrişti, dar şi lipsa staţiilor taxi. Manifestaţia ar fi trebuit să se încheie la ora 16.00, dar ploaia le-a stricat planurile protestatarilor. Oamenii care au scandat circa două ore spun că îşi doresc ca Ion Dedu, şeful Direcţiei de Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei, să îşi dea demisia. 

Primăria Capitalei răspunde

„După prelungirea autorizaţiilor din 2010, un număr foarte mic de taximetrişti, printre care şi organizatorii protestului, au refuzat prezentarea documentelor legale, printre care şi certificatele de atestarea fiscală, care să dovedească plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat şi bugetul local. În consecinţă, nu le-au mai fost prelungite autorizaţiile de taxi, soluţiile instanţelor pentru procesele respective - intentate de către taximetrişti - confirmând că Direcţia Transporturi, Drumuri şi Sistematizarea Circulaţiei a procedat corect.

Taximetriştii respectivi au declanşat o activitate continuă de hărţuire a reprezentanţilor Direcţiei Transporturi, Drumuri şi Sistematizarea Circulaţiei, prin procese în instanţă şi depunerea de plângeri penale la adresa responsabililor.

În ultimii patru ani, s-au înregistrat peste 200 de dosare iniţiate de SC Rompit Impex SRL pe rolul instantelor. 95% din cele încheiate cu soluţie definitivă au fost câştigate de Primăria Municipiului Bucureşti.

Direcţia Transporturi, Drumuri şi Sistematizarea Circulaţiei are atribuţii numai în ceea ce priveste autorizarea taxiurilor în Bucureşti. Nu are competenţe, potrivit legii, în verificarea altor operatori de taxi, fie ei autorizaţi de alte autorităţi (de exemplu din comunele din Ilfov) sau neautorizaţi.

Direcţia Transporturi, Drumuri şi Sistematizarea Circulaţiei a respectat întocmai prevederile legale şi principiile concurenţiale ale activităţii de taximetrie, consemnând de fiecare dată că tariful este concurenţial şi este stabilit de către operatori, el fiind supus, conform legii, încadrării unui tarif unic pe dispecerat, rezultat al mediei tarifelor transportatorilor“, susţin reprezentanţii Primăriei Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite