Weekend istoric la Muzeul de Artă al României: vizite ghidate prin istoria regală românească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul Naţional de Artă al României îşi deschide porţile timp de două zile şi pune la dispoziţia publicului o serie de vizite ghidate. Vizitatorii se pot bucura timp de aproximativ o oră de spaţiile istorice restaurate recent.

Reprezentanţii muzeului invită publicul în acest sfârşit de săptămână, 20-21 iulie, să se bucure de o serie de vizite ghidate în spaţiile istorice din corpul central al fostului Palat Regal: Sufrageria Regală, Sala Tronului şi Scara Voievozilor.

Vizitele vor avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, sâmbătă şi duminică, de la orele 11.30, 14.00 şi 17.00, iar cei care vor să participe trebuie să se înscrie prin e-mail la programari@art.museum.ro sau prin telefon la numărul 021.314.81.19.

Cei care vor trece pragul muzeului vor scoate din buzunar 20 de lei, sumă în care este inclus şi ghidajul, iar vizitele vor dura aproximativ o oră.

„Fragmente de memorie- Portrete regale. Palatul regal“

Cu această ocazie poate fi vizitată şi expoziţia „Fragmente de memorie- Portrete regale. Palatul regal“, care îşi propune să reconstituie momente din istoria familiei regale şi a palatului regal. 

„Fotografii de epocă, planuri ale clădirii, piese de mobilier, portrete regale şi obiecte disparate ajunse până la noi sunt astăzi expuse în calitatea lor de supravieţuitori ai unor vremuri apuse şi care aşteaptă încă să-şi reia locul în memoria afectivă a contemporaneităţii“ , spun reprezentanţii muzeului.

Pe aceeaşi temă:

„Mărturii. Frescele Mănăstirii Argeşului”, premiul pentru cea mai bună expoziţie din 2012

Muzeul Colecţiilor de Artă din Capitală a obţinut un premiu important. Este pentru prima dată când o instituţie românească primeşte distincţia

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite