VIDEO Cum să închizi gura serviciului de pază dintr-un aeroport internaţional: faci un flashmob cu muzică simfonică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serviciul de pază a fost alertat la începutul momentului muzical, ulterior muzicienii au fost lăsaţi să cânte. FOTO Captură Youtube
Serviciul de pază a fost alertat la începutul momentului muzical, ulterior muzicienii au fost lăsaţi să cânte. FOTO Captură Youtube

Călătorii aflaţi pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti au avut parte de o surpriză plăcută, în urmă cu o lună, atunci când au fost surprinşi de un flashmob în care 40 de muzicieni au încântat atmosfera cu mai multe părţi de simfonie unite într-un recital. Evenimentul a devenit viral în momentul în care a făcut înconjurul lumii fiind difuzat de canalul Euronews.

Reprezentaţia muzicală a fost organizată în urmă cu circa o lună de către Orchestra Simfonică Bucureşti în cinstea celebrării a trei ani de existenţă a Companiei Naţionale de Aeroporturi. Circa 40 de muzicieni deghizaţi în piloţi, însoţitori de bord sau simpli pasageri au ”blocat” traficul din portatul de Sosiri al Aeroportului Henri Coandă pentru câteva minute de moment muzical inedit.

Cu toate că, în primă instanţă, unul din oamenii de la pază şi-a alertat colegii cu un nume de cod de urgenţă, oamenii au înţeles despre ce este vorba şi nu au întrerupt momentul muzical.

Directorul şi principalul dirijor care a coordonat şi momentul muzical de la aeroport este Benoit Fromanger, iar piesele interpretate sunt bucăţi din Shostakovich - Waltz 2 din "Jazz Suite" şi Bizet - Les Toreadors din "Carmen Suite" nr. 1.  

Înregistrări parţiale ale momentului au fost preluate şi de canalul de ştiri Euronews şi difuzate la rubrica “No comment”, metodă prin care clipul a devenit viral pe internet.

Clipul întreg se află acum pe Youtube, iar comentariile celor care au fost prezenţi sau cărora pur şi simplu le-a plăcut ideea nu au încetat să apară.

” :)) gazela, gazela, suntem atacaţi. Mi-au dat lacrimile. Inedit. Felicitari!”,  a comentat Dana Şugu pe portatul de videoclipuri.

„Foarte frumos organizat, foarte urât din partea celor care s-au pus pe râs,s-a auzit la început”, a scris Paula Adriana Croitoru.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite