VIDEO Bicicliştii îi arată primarului Oprescu cum se face: voluntarii au făcut un montaj pentru a arăta că marcajele rutiere cresc siguranţa rutieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Voluntarii comunităţii Bicicliştilor din Bucureşti au făcut un montaj video prin care vor să demonstreze că marcajele rutiere sunt în măsură să crească siguranţa rutieră. Măsura a fost luată în condiţiile în care aceştia îl acuzat pe primarul general că se opune încurajării folosirii bicicletei în mediul urban ca măsură de creştere a siguranţei rutiere.

”Aducând argumente emoţionale şi fără a fi susţinut de vreun specialist, politicianul Oprescu se opune practic Strategiei Naţionale pentru Siguranţă Rutieră 2011-2020. Documentul, bazat pe experienţa profesioniştilor din întreaga Europă, prevede încurajarea folosirii bicicletei în mediul urban ca măsură de creştere a siguranţei rutiere”, au scris voluntarii comunităţii pe pagina oficială de Facebook.

Iar pentru a demonstra că marcajele rutiere sunt totuşi în măsură să crească siguranţa rutieră, voluntarii Comunitaţii Bicicliştilor din Bucureşti au prezentat situaţia într-un montaj video.

Comunitatea Bicicliştilor din Bucureşti militează pentru dezvoltarea unor politici şi a unei infrastructuri care să încurajeze mobilitatea urbană prin aplicarea normelor europene în domeniu în scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii.

Cine este Comunitatea Bicicliştilor din Bucureşti

Problema pistelor pentru biciclişti este o discuţie veche dintre autorităţile bucureştene şi comunitatea celor care preferă transportul acesta în defavoarea automobilelor.

Ultima întâlnire oficială dintre primarul general Sorin Oprescu şi reprezentanţii organizaţiilor de biciclişti a avut loc vineri, pe 5 aprilie, atunci când ultima decizie a fost aceea de a constitui un studiu de oportunitate pe baza căruia să se facă pistele, în aşa fel încât să nu pericliteze nici siguranţa cetăţenilor şi, respectiv, al bicicliştilor, cât şi să fie practicabile.  

Pe aceeaşi temă mai puteţi citi şi:

VIDEO Traficul bucureştean, „sub asediu“: vineri seară se organizează Masa Critică, plimbare în masă cu bicicletele

FOTO VIDEO 3.000 de biciclişti pe străzile din Bucureşti. "Vrem piste pe carosabil!"

Oprescu a căzut la pace cu biciliştii: vom face piste însă numai acolo unde studiile arată că este sigur
 

Oprescu decide, bicicliştii ies în stradă: ”întâlnirea de joi a fost una diplomatică, protestul de sâmbătă rămâne valabil”

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite