Protestele continuă în Capitală: marşul Roşia Montană se transformă în „colţuri tematice“, în timp ce alţi bucureşteni cer reintroducerea monarhiei în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestele continuă în Capitală FOTO Arhiva Adevărul
Protestele continuă în Capitală FOTO Arhiva Adevărul

Capitala va fi luată cu asalt, duminică, de mai multe grupuri de protestatari, obicei care domneşte în centrul oraşului de săptămâni bune. Mâine, bucureştenii care contestă proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană au anunţat că vor amenaja ateliere tematice, în timp ce un alt grup va cere reintroducerea monarhiei în ţara noastră.

Prima manifestaţie din Capitală va începe la ora 14.00, în Piaţa Charles de Gaulle, de acolo de unde bucureştenii care cer reintroducerea monarhiei ca formă de guvernământ pentru România vor porni într-un marş care se va încheia la statuia Regelui Carol. Manifestanţii vor trece pe la Arcul de Triumf, vor ajunge la Piaţeta Regelui, urmând să mărşăluiască prin Piaţa Victoriei şi să ajungă la destinaţia propusă.

„Ne adunăm ca să redăm naţiunii române dreptul de a-şi alege liber forma de guvernământ. Ne adunăm ca să anunţăm începutul sfârşitului republicii toxice, impusă de tancurile sovietice în 1947 şi condusă azi de politicieni corupţi“, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Marşul Roşia Monatană, înlocuit de ateliere

Bucureştenii nemulţumiţi de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană au anunţat că mâine vor înlocui celebrul marş cu amenjarea mai multor colţuri tematice, protestând într-un mod inedit.

Manifestaţia va începe la ora 16.00, în Piaţa Universităţii, iar protestatarii îşi vor striga nemulţumirea în timp ce vor organiza mai multe zone tematice. Astfel, după cum se anunţă pe pagina de Facebook a evenimentului, vor fi amenjate alteliere de bannere, diferite „colţuri“ de informarea, dar şi zone în care se vor pune la cale planurile de atac şi strategiile.

Cei care vor lua parte la protest se vor înarma cu vopsea, pensule şi cretă, încercând să protesteze într-un mod creativ, după cum susţin organizatorii.

Pe aceeaşi temă:

UPDATE FOTO A zecea duminică de proteste faţă de proiectul Roşia Montană. Manifestanţii au mers din nou la „casa“ preşedintelui

Salvează Roşia Montană direct de pe telefonul mobil

Antonescu, după întâlnirea cu Ponta pe tema Roşia Montană: Luni în această comisie trebuie să se dea un vot final

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite