Recomandări de weekend: Zeci de expoziţii de artă şi fotografie, festival de lumină şi târg de meşteşugar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expoziţia World Press Photo 2015 se vizitează la Teatrul Naţional (Foto: Aura Marinescu)
Expoziţia World Press Photo 2015 se vizitează la Teatrul Naţional (Foto: Aura Marinescu)

Pavilionul de Artă – Art Safari este deschis la Palatul Dacia-România, expoziţia World Press Photo 2015 se vizitează la Teatrul Naţional, Calea Victoriei se ”îmbracă” în lumină seară de seară tot weekendul, iar în parcul Herăstrău vin meştuşugari şi se găsesc bucate internaţionale de gustat, iată coordonatele culturale în weekend.

Iubitorii de artă pot vizita, în acest weekend, cea mai mare expoziţie de artă din România, Art Safari, la Palatul Dacia-România. Vineri, de la ora 19.00, la standul Centrului Cultural Casa Artelor, va avea loc vernisajul ”Vârstele tinereţii II”, cu lucrări ale pictoriţei Medi Wechsler Dinu, în vârstă de 107 ani.

Duminică, de la ora 19.00, în holul de onoare al Palatului se va juca spectacolul de teatru ”Inima în gaz, DADA sex – de spălat mintea şchioapă”, adaptare după textul ”Le Coeur a Gaz”, cu texte de Tristan Tzara şi cu fragmente din ”Împăratul Chinei” al lui G. Ribemont-Desaaignes, regizat de Dan Voicu.

În cadrul pavilionului pot fi vizitate peste 50 de galerii de artă din România şi din străinătate şi pot fi admirate lucrări semnate de peste 800 de artişti din secolele al XX-lea şi al XXI-lea.

Expoziţia World Press Photo va putea fi vizitată la Teatrul Naţional ”I.L. Caragiale” Bucureşti, în cadrul festivalului Unfinished. Publicul va vedea imagini din lumea întreagă, care surprind frânturi de viaţă, conflicte, problema gravă a refugiaţilor, oameni şi situaţii diverse.

Festivalul Unfinished, care are loc până în 29 mai, organizat de Fundaţia Eidos, este urmare a succesului înregistrat de turneul expoziţional World Press Photo, precum şi de celelalte programe derulate de fundaţie în ultimii trei ani.

Spectacole de lumină vor colora faţadele istorice şi cele anonime de pe Calea Victoriei, la sfârşit de săptămână, în cadrul Festivalului Internaţional al Luminii Spotlight. Cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Lumină Spotlight continuă, în fiecare seară, până duminică, pe acelaşi drum, de la ora 20.30 la 23.00. În următoarele seri vor fi iluminate arhitectural şi Foişorul de Foc, Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai" şi Statuia Geniului "Leul".

Pe lângă spectacole de lumină, teatrele bucureştene anunţă reprezentaţii în premieră şi consacrate.

La Teatrul Naţional ”I.L. Caragiale” din Bucureşti (TNB), la Sala Pictura, se va juca în premieră, vineri şi sâmbătă, de la ora 20.00, spectacolul ”Memoria Apei”, de Shelagh Stephenson, piesă câştigătoare a premiului ”Laurence Olivier” în anul 2000, în regia lui Erwin Şimşensohn.

La TNB mai pot fi văzute, vineri, spectacolele  ”Înşir’te mărgărite”, în regia lui Dan Puric, la Sala Mare, de la ora 19.00, şi ”Cinci femei de tranziţie”, de Rodica Popescu Bitănescu, la Sala Atelier, de la ora 20.00.

Sâmbătă, de la ora 20.00, la Naţionalul bucureştean mai sunt programate spectacolele ”20 de ani în Siberia” (Sala Atelier), regizat de Sorin Misirianţu, ”ActOrchestra” (Sala Mică), în regia lui Horia Suru. Duminică, la TNB se vor juca spectacolele ”Dragoste în patru tablouri” (Sala Mică), regizat de Elena Morar, de la ora 18.00, şi ”Visul unei nopţi de vară” (Sala Mare), în regia lui Petrică Ionescu, de la ora 19.00.

La Teatrul Odeon se joacă, vineri, de la ora 19.00, spectacolul ”Şefele”, în regia lui regia Sorin Militaru, la Sala Majestic. Sâmbătă, pot fi văzute spectacolele ”Casanova” (Sala Majestic), regizat de Dragoş Galgoţiu, de la ora 19.00, şi ”Linişte! Sărut. Acţiune!” (Sala Studio), în regia lui Peter Kerek, de la ora 19.30. Pentru duminică, se mai pot cumpăra bilete la spectacolul ”Poveste despre tatăl meu”, regizat de Gelu Colceag, care se va juca la Sala Studio, de la ora 19.30. 
Teatrul de Comedie a programat, pentru vineri, două spectacole – ”Directorul Executiv”, regizat de  Vladimir Anton, la Sala Radu Beligan, de la ora 19.00, şi ”Nina”, de Matei Vişniec, în regia lui Alexandru Maftei, la Sala Studio, de la ora 19.30.

La Teatrul Bulandra se joacă, vineri, de la ora 19.00, spectacolele ”Conversaţia după înmormântare”, în regia lui Alexandru Darie, la Sala Toma Caragio Studio Space, şi ”Voiajul domnului Perrichon”, regizat de Dinu Cernescu, la Sala Liviu Ciulei. Pentru sâmbătă, sunt programate spectacolele ”Cutia Pandorei” (Sala Liviu Ciulei), în regia lui Felix Alexa, de la ora 19.00, şi ”The Bach Files” (Sala Toma Caragiu), regizat de Alexandru Darie, de la ora 20.00. Duminică, se joacă spectacolul ”Căsătoria”, regizat de Yuri Kordonsky, la Sala Liviu Ciulei, de la ora 19.00.

A doua ediţie a Festivalului Etnorama va avea loc în Parcul Herăstrău timp de trei zile, până duminică. Evenimentul prezintă un târg în cadrul căruia vizitatorii vor fi întâmpinaţi cu produse şi mâncăruri tradiţionale şi sunt invitaţi să înveţe din tainele meşteşugurilor transmise din generaţie în generaţie, iar târgoveţii sunt aşteptaţi să deguste mâncăruri din bucătăriile cu specific franţuzesc, italienesc, thailandez, german, turcesc şi chinezesc.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite