Promis şi făcut. 5.000 de locuinţe sociale şi pentru tineri vor fi construite în zona Theodor Pallady

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Sectorului 3 vrea să construiască 5.000 de locuinţe sociale şi pentru tineri FOTO Adevărul
Primăria Sectorului 3 vrea să construiască 5.000 de locuinţe sociale şi pentru tineri FOTO Adevărul

Mai multe demersuri se fac pentru demararea proiectului de construire a locuinţelor sociale şi pentru tineri din sectorul 3, anunţă primăria locală. Au fost identificate două terenuri de peste 200.000 de metri pătraţi ca fiind eligibile pentru construirea locuinţelor.

Pentru acest proiect s-a înfiinţat, în noiembrie 2012, o Comisie care să identifice şi să evalueze pe piaţa imobiliară imobile/terenuri/construcţii situate pe raza sectorului 3.

Potrivit administraţiei locale, Comisia a avut în vedere informaţiile furnizate de către: Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, cele mai mari agenţii imobiliare de pe piaţă, cele mai mari societăţi de insolvenţă de pe piaţă şi societăţile recunoscute ca fiind deţinătoare de terenuri pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 3.

În urma căutărilor au fost identificate două terenuri aflate la vânzare sub preţul pieţei. Astfel, unul aparţine firmei Cascade Development Consult SRL şi are o suprafaţă de 125.000 mp, cu un preţ de 50 Euro/mp (faţă de 89 Euro/mp cât a fost comunicat iniţial), iar celălalt este deţinut de firma Chimopar S.A. şi are o suprafaţă de 80.000 mp, cu un preţ de 63 Euro/mp (faţă de 250 Euro/mp cât a fost comunicat iniţial). Ambele terenuri sunt pe bulevardul Theodor Pallady.

După ce raportului Comisiei va fi aprobat în Şedinţa de Consiliu se vor continua procedurile administrative prealabil necesare începerii construcţiei de locuinţe sociale, precum şi mandatarea S.C. Locuinţe Sector 3 S.R.L. pentru efectuarea tuturor formalităţilor necesare verificării din punct de vedere juridic şi tehnic a imobilelor identificate de aceasta.

500 de euro pe metrul pătrat construit

Potrivit Primăriei Sectorului 3, terenurile avute în vedere în acest moment permit construirea a peste 5.000 de locuinţe, care vor fi finalizate în etape. Primele vor putea fi date în folosinţă în cursul anului 2014. Preţul mediu construit va fi de aproximativ 500 Euro/mp pentru beneficiarii interesaţi în achiziţionarea acestora. 

Proiectul de construire a locuinţelor sociale şi pentru tineri este una din promisiunile făcute de actualul primar al sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă, în campania electorală de la alegerile locale din 2012, se specifică pe site-ul primăriei. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite