Primăria Sectorului 2: „Vom face un control la firma pe terenul căreia copilul de patru ani a fost ucis de câini“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Firma pe teritoriul căreia s-a produs tragedia va fi verificată de autorităţi. FOTO Dorin Costanda
Firma pe teritoriul căreia s-a produs tragedia va fi verificată de autorităţi. FOTO Dorin Costanda

Primăria Sectorului 2 a anunţat că va face un control la firma pe terenul căreia copilul de patru ani a fost ucis de câini, după ce va fi identificat proprietarul, în condiţiile în care în baza de date figurează societatea Lacul Tei Laguna SRL, însă aceasta ar fi cedat o parte din teren, a declarat Anatol Albu.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma Lacul Tei Laguna SRL a fost radiată în vara acestui an, după ce în decembrie anul trecut a fost înregistrată la tribunal o cerere de fuziune şi transmitere. Astfel, din iulie 2013, firma a fost absorbită de o altă firmă, Tei Rezidential SRL, cu acelaşi administrator, Constantin Ciorăscu. Ambele firme au fost create în acelaşi timp, în septembrie 2008.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 2, Anatol Albu, a declarat că, în prezent, reprezentanţii autorităţii locale sunt în faza de identificare a celui care deţine terenul, întrucât SC Laguna Tei SRL ar fi cedat o parte din terenul unde figurează sediul firmei, de pe strada Tuzla, unde luni a fost ucid de câini copilul de patru ani.

„Deocamdată suntem în faza de identificare a proprietarului, pe care îl căutăm împreună cu Poliţia Locală Sector 2. Trebuie să-l găsim, pentru că, în lipsa acestuia, nu putem intra pe terenul respectiv pentru a face verificări.“, a spus Anatol Albu. Acesta a declarat, pentru adevarul.ro, că în registrele de la Taxe şi Impozite Locale Sector 2, figurează în continuare firma radiată din luna iulie.

Reporterii „Adevărul“ l-au contactat telefonic pe administratorul firmei Tei Rezidential SRL, iar acesta susţine că tragedia nu s-a produs pe terenul firmei sale şi că în acest moment nu se află în Bucureşti.

Anatol Albu a precizat că, deşi a existat intenţia efectuării unui control încă de luni, după producerea tragediei, nu s-a putut intra în zonă deoarece poliţia efectua cercetarea la faţa locului.

Anatol Albu a precizat că dintre câinii care au fost ridicaţi luni, trei aveau sigiliu, fiind începute verificări pentru a se stabili cine trebuia să aibă grijă de aceşti câini.

Acesta a mai spus că anchetatorii vor decide, în urma anchetei, cine se face vinovat, Primăria Sectorului 2 putând doar amenda firma pe terenul cărei copilul de patru ani a fost ucis de câini.

Anatol Albu a adăugat că Primăria Capitalei este responsabilă de administrarea câinilor comunitari, iar Primăria Sectorului 2 a semnalat de mai multe ori municipalităţii existenţa haitelor de câini.

Un copil în vârstă de patru ani a murit, luni, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, din Sectorul 2, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

Pe aceeaşi temă

FOTO Copil sfâşiat de câini, ucis de ignoranţa autorităţilor

Un copil de 4 ani a murit, luni, sfâşiat de câini vagabonzi în zona Parcului Tei din Capitală. Responsabilitatea tragediei este pasată de la o instituţie la alta, în timp ce, pe străzile Capitalei, se află peste 60.000 de maidanezi.

Bunica copilului ucis de câini a sunat după 20 de minute la 112. Ea venise prima oară în Parcul Tei cu nepoţii

Bunica băiatului de patru ani ucis, luni, de câini, în apropierea Parcului Tei din Capitală, le-a povestit anchetatorilor că a sunat la serviciul de urgenţe 112 după 20 de minute de la dispariţia nepoţilor săi, timp în care i-a aşteptat să se întoarcă de la joacă, potrivit unor surse din Poliţie.

DEZBATERE Unde sunt cei mai agresivi câini în Capitală. Completează şi tu harta maidanezilor din Bucureşti!

Cazul copilului sfâşiat de câinii vagabonzi în sectorul 2 a readus în prim-plan problema etern nerezolvată a maidanezilor din Capitală. Cei mai mulţi câini fără stăpân sunt pe străzile din  Drumul Taberei, potrivit sesizărilor făcute de bucureşteni pe parcursul anului trecut, date centralizate de Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor. Adevărul vă invită să spuneţi şi poveştile voastre, poate aşa autorităţile vor lua măsuri.

ASPA estimează: 5.000 de sterilizări, până la sfârşitul anului, pentru câinii cu stăpân din Capitală. Cât plăteşte Primăria pentru castrarea unui singur patruped

Reprezentanţii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) au anunţat că până la sfârşitul acestui an sunt estimate în jur de 5.000 de operaţii de sterilizare. Pentru sterizilarea patrupedelor, în bugetul instituţiei a fost alocată suma de 675.800 de lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite