Primăria Sectorului 1 se pregăteşte pentru deszăpezire: 70 de utiliaje şi 300 de oameni, gata de intervenţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de utilaje vor acţiona în Sectorul 1 FOTO Arhivă
Zeci de utilaje vor acţiona în Sectorul 1 FOTO Arhivă

Primăria Sectorului 1 se pregăteşte pentru deszăpezirea străzilor, după ce Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de ninsori viscolite şi ger în aproape toată ţara, inclusiv în Capitală. Circa 70 de utilije vor fi pregătite să intervină din această seară.

Reprezentanţii primăriei spun că în jur 70 de utilaje şi 300 de persoane sunt pregătite să intervină pentru deszăpezirea şi combaterea poleiului pe toate cele 1.080 de străzi din sector.  Utilajele vor fi poziţionate în 21 de puncte fixe, începând de joi, ora 20.00, aşteptând să intervină dacă vremea se va înrăutăţi.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de ninsori viscolite şi ger în aproape toată ţara, inclusiv în Capitală, în intervalul 24 ianuarie, ora 18.00 – 26 ianuarie, ora 12.00. În această perioadă se va depune un strat consistent de zăpadă, iar cantităţile de precipitaţii vor depăşi pe arii restrânse 20 l/mp în 24 de ore. Potrivit meteorologilor, vântul se va intensifica cu precădere în sudul şi sud-estul ţării, unde va avea viteze de peste 60....70 km/h, viscolind ninsoarea.

Potrivit strategiei de deszăpezire aprobată de Consiliul Local Sector 1, compania Romprest este pregătită să intervină în perioada sezonului cu aproximativ 70 de utilaje ajungând până la 90 de utilaje în cazul în care condiţiile meteo o vor impune.

Totodată, 300 de persoane vor acţiona permanent pentru a îndepărta manual zăpada de pe trecerile de pieton, din staţiile RATB sau de lângă instituţii.

Compania Romprest deţine pe stoc, până în acest moment, 6.050 tone de sare şi peste 2.500 tone de clorură de calciu. În funcţie de evoluţia vremii, cantităţile vor fi suplimentate


Punctele fixe în care vor fi plasate utiliajele de deszăpezire sunt: Piaţa Victoriei (intrare pe Buzeşti), Piaţa Victoriei (intrare pe Lascăr Catargiu), Piaţa Romană (intrare pe Dacia), Bulevardul Aviatorilor (Pescăruş), Piaţa Charles de Gaulle, Calea Floreasca (la intrarea dinspre Pasajul Pipera), strada Nicolae Caranfil (staţia de carburanţi AGIP), Bulevardul Aerogării (staţia de carburanţi OMV), Piaţa Victoriei (intrare pe Calea Victoriei), Gara de Nord (vizavi de coloane), Bulevardul Banu Manta (în faţa primăriei, intrare spre pasaj), Piaţa Victoriei (pastila Kiseleff şi Aviatorilor), Calea Griviţei (sub Pod Grant, intrare pe bretea spre Turda), Calea Griviţei (staţia de carburanţi AGIP Chibrit, intrare spre pasaj), Calea Griviţei (staţia de carburanţi AGIP Chibrit, intrare pe Ion Mihalache), Şoseaua. Bucureşti-Ploieşti (DN1), (staţia de carburanţi MOL - Pod Otopeni), Bulevardul Poligrafiei (staţia de carburanţi LUKOIL Jiului), Şoseaua Bucureşti-Târgovişte (staţia de carburanţi MOL Odăii), Şoseaua Chitilei (staţia de carburanţi LUKOIL Pod Constanţa), Aleea Privighetorilor (vizavi de Academia de Poliţie) şi Bulevardul Bucureştii Noi (staţia de carburanţi OMV).
 

Pe aceeaşi temă:

Ninsoarea anunţată în weekend, mană cerească pe Valea Prahovei. Se schiază la Buşteni şi Azuga

METEO Cum va fi vremea joi şi vineri

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite