Peste o sută de bucureşteni au ajuns ieri, în cea mai călduroasă zi din acest an, la centrele anticaniculă din Sectorul 6 al Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureştenii au trecut pe la centrele anticaniculă pentru a se hidrata FOTO Arhivă
Bucureştenii au trecut pe la centrele anticaniculă pentru a se hidrata FOTO Arhivă

Ieri, în cea mai călduroasă zi din acest an, peste o sută de bucureşteni din Sectorul 6 al Capitalei au ajuns la centrele de prim-ajutor amenajate de reprezentanţii primăriei de sector.  Cei care au trecut pragul centrelor au vrut doar să se hidrateze şi să se bucure puţin de umbră, nefiind înregistrate situaţii deosebite.

„Pe parcursul zilei de ieri nu s-au înregistrat situaţii deosebite, persoanele care au intrat în spaţiile climatizate special au facut-o pentru a se hidrata. Unul dintre cele mai frecventate puncte din sector este Clubul Seniorilor Plevnei, unde vârstnicii s-au  bucurat atât de spatiile răcoroase, cât şi de activităţile de petrecere a timpului liber organizate de asistenţii sociali“, au anunţat reprezentanţii Primăriei Sectorului 6.

Punctele de prim-ajutor sunt situate în următoarele zone:  Strada Cernişoara nr.38-40, Drumul Sării nr. 2, Strada Floare Roşie nr. 7A şi Calea Plevnei nr. 234.

Punctele de prim ajutor dispun de cadre medicale, climatizare, echipamente medicale, medicamente de primă urgenţă şi tensiometre. De asemenea, se asigură apă pentru toate persoanele care sunt afectate de caniculă. Asistenţii sociali şi medicali asigură în toate punctele un program pentru prevenirea efectelor caniculei în intervalul 10.00 – 18.00.

Punctele de prim ajutor vor fi funcţionale pe toată perioada verii, în zilele în care sunt anunţate temperaturi extreme.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite