Peste 2.000 de arbori şi arbuşti au fost plantaţi în cadrul Campaniei „Capitala Creşte Verde“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 2.000 de arbori şi arbuşti au fost plantanţi, luni, 10 noiembrie, în mai multe zone ale Bucureştiului în cadrul Campaniei „Capitala Creşte Verde“.

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia de Mediu, a organizat o nouă acţiune de plantare a arborilor în Bucureşti. Alături de 500 de voluntari din şase unităţi de învăţământ bucurestene s-au plantat, luni, 1.200 de arbori şi 1.000 de arbuşti astfel: în curtea spitalului Colentina - 150 de arbori (prunus, mesteacăn, catalpă, platan) şi 400 de arbuşti ( spireea, hibiscus, thuja), în Parcul Izvor – zona Palatul Parlamentului, alti 1.000 de arbori (conifere, platan, mesteacăn, stejar roşu, castan, frasin şi catalpă) şi 600 de arbuşti ( spireea, hibiscus, thuja).

În cadrul campaniei din aceasta toamnă se vor planta în compensare până la 4.000 de arbori  (conifere, platan, mesteacăn, stejar roşu, castan, frasin, catalpă) şi arbuşti ( spireea, hibiscus, thuja) în Parcul Izvor, dar şi în curţile a 15 spitale aflate în administrarea municipalităţii,  în patru unităţi de învăţământ bucureştene şi pe aliniamente stradale administrate de Primăria Capitalei.

Campania „Capitala Creşte Verde“ a fost  iniţiată în anul 2009 de Primăria Municipiului Bucureşti şi are ca scop creşterea  suprafeţei de spaţiu verde pe cap de locuitor, revigorarea patrimoniului verde, crearea perdelelor de protecţie împotriva poluării fonice şi a poluării aerului, dar şi îmbunătăţirea calităţii vieţii urbane.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite