Pedepsele crunte pentru infideli, de-a lungul istoriei: bărbaţilor li se băgau ridichi în anus, iar femeile erau mânjite cu untură şi târâte prin pene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Infidelii erau grav pedepsiţi şi de cele mai multe ori erau umiliţi public
Infidelii erau grav pedepsiţi şi de cele mai multe ori erau umiliţi public

Încă din cele mai vechi timpuri, infidelitatea a fost blamată şi grav pedepsită de societate. „Adevărul“ vă prezintă astăzi cele mai crude metode din istorie de pedepsire a celor care „călcau strâmb“ sau care erau acuzaţi de viol.

Încă din cele mai vechi timpuri, infidelitatea a fost monitorizată cu mare atenţie şi deseori sancţionată în moduri brutale, greu de înţeles de către societatea în care trăim. Spre exemplu, în Grecia antică, bărbaţii care erau prinşi că întreţineau raporturi sexuale cu o femeie căsătorită era umiliţi în văzul tuturor. Mai exact, după ce aceştia erau prinşi cu o femeie căsătorită erau luaţi cu forţa şi obligaţi să suporte nişte practici de-a dreptul bizare: li se băga o ridiche în anus şi erau epilaţi în văzul tuturor.

„Aceste obiceiuri au de-a face cu dispreţul public. Mai clar, este vorba despre a domina prin frică“, explică, pentru „Adevărul“, Tony Rafailă, pshilog cu formare în Hipnoză Clinică, Relaxare şi Terapie Ericksoniană, Sexologie şi Psihoterapie de cuplu. 

Franţuzoaice unse cu untură

O întâmplare de-a dreptul halucinantă s-a petrecut în urmă cu zeci de ani. După cel de-al Doilea Război Mondial, franţuzoaicele care au fost descoperite că aveau relaţii cu nemţii au fost umilite şi batjocorite în ultimul hal. Atunci, o mulţime de franţuzoaice au fost rase în cap, mânjite pe tot corpul cu untură şi târâte, de parcă ar fi fost nişte obiecte, prin pene. După toată această umilinţă greu de suportat, femeile au fost obligate să „defileze“ în văzul tuturor, după cum mai povesteşte Tony Rafailă.

Mămicile de gemeni, acuzate de adulter

Şi nu doar femeile care întreţineau relaţii sexuale în afara căsătoriei era batjocorite şi umilite public. Viitoare mămici care erau însărcinate cu gemeni erau considerate infidele, întrucât a fost o vreme în care se credea că un singur bărbat nu poate lăsa însărcinată o femeie cu gemeni. De cele mai multe ori, femeile erau marginalizate şi erau nevoite să suporte dispreţul tuturor celor din jur care le considereau nişte „stricate“.

Românii rămâneau fără penis

Între anii 1400 – 1500, bărbaţii care trăiau în România erau grav pedepsiţi dacă se afla faptul că aceştia au întreţinut relaţii sexuale cu femei care nu îşi doreau acest lucru. „Violul era grav pedepsit, iar bărbaţii care făceau acest lucru rămâneau fără penis. Pur şi simplu li se tăia penisul“, mai precizează specialistul.

Infidelele, recunoscute cu ajutorul florilor

De asemenea, spune psihologul, un alt obiocei menit să le umilească pe femeile care îşi înşelau partenerii a existat în Franţa în perioada 1500 – 1600. Pentru a vedea toată lumea care sunt cele care nu se puteau abţine de la plăcerile trupeşti, acestea erau însemnate cu ajutorul unor flori de crin pe care erau nevoite să le poarte permanent. 

Femeile rămâneau fără urechi şi nas

Undeva în secolul X, un rege din Anglia a decis să le facă viaţa un coşmar celor care îşi înşelau partenerii. Văzând că se înregistrează o creştere alarmantă a cazurilor de adulter, regele a hotărât să le mutileze pe femeile care înşelau. Acestea erau pedepsite într-un mod brutal, fiindu-le tăiate urechile şi nasul. Bărbaţii cu care erau prinse aveau parte de un tratament mult mai uşor. Aceştia era alungaţi departe de regat. Psihologii spun că întotdeauna au existat tratamente mai dure pentru femei, doar pentru că erau femei.

Pe aceeaşi temă:

Vise erotice explicate: adevărul despre fanteziile din timpul somnului

Tipurile de pornografie pe placul femeilor, mai îndrăzneţe decât scenele fierbinţi care îi atrag pe bărbaţi

Sfaturi cu efect garantat ca să fii mai bun la pat. Cum să ai o erecţie mai puternică

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite