Oprescu a căzut la pace cu biciliştii: vom face piste însă numai acolo unde studiile arată că este sigur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul General Sorin Oprescu este de acord să existe piste pentru biciclişti cu condiţia să fie sigure. FOTO Adevărul
Primarul General Sorin Oprescu este de acord să existe piste pentru biciclişti cu condiţia să fie sigure. FOTO Adevărul

Primarul general al Capitalei a declarat joi, în cadrul unei întâlniri cu mai mulţi reprezentanţi din cadrul societăţii civile, că vor fi amenajate piste pentru biciclişti, însă numai acolo unde studiile arată că este sigur. Edilul şi ONG-urile au căzut de acord să colaboreze la un proiect pilot pe axa nord-sud a oraşului.

Declaraţia a fost făcută la sediul Primăriei Generale unde Sorin Oprescu s-a întâlnit cu mai multe ascoiaţii care susţin mersul pe bicicletă în mediul urban. Edilul Capitalei a indicat că este îngrijorat de siguranţa atât a biciliştilor, cât şi a pietonilor, dar că este dispus să găsească variante prin care mersul pe bicicletă să fie posibil pe străzile din oraş.

"În primul rând, vreau să fie foarte clar că doresc, am obligaţia şi cred că trebuie să îi protejez pe oameni, şi nu să îi strivesc între indisciplina şi iresponsabilitatea unor şoferi. Vom face aceste piste, însă numai acolo unde studiile de specialitate ne vor releva că se poate, că este sigur. Trebuie să colaborăm împreună pentru elaborarea unui regulament de realizare şi utilizare a acestora, astfel încât să putem asigura protecţia bicicliştilor faţă de circulaţia auto, mai ales în intersecţii, precum şi siguranţa pietonilor faţă de biciclişti", a spus Oprescu, citat într-un comunicat remis către Mediafax, joi seară, de Primăria Capitalei.

În urma discuţiilor avute cu reprezentanţii societăţii civile care luptă pentru drepturile bicicliştilor, Oprescu a înfiinţat un grup de lucru pentru mobilitate care se va întâlni o dată la două săptămâni. În cadrul acestui grup, cu ajutorul ONG-urilor şi al unor institute de proiectare din Bucureşti, se va elabora un proiect pilot pentru realizarea unei piste continue de biciclişti, pe axa nord-sud a Capitalei.

La întâlnire de joi au participat, alături de primarul general, reprezentanţi ai Direcţiei de Transporturi din Primăria Capitalei, Poliţiei Locale, Poliţiei Rutiere, Administraţiei Străzilor, dar şi reprezentanţi ai asociaţiilor Green Revolution, Bate Şaua, Mai Mult Verde, SkirtBike, Centrul pentru Politici Durabile "Ecopolis", OPTAR şi Cycling Romania.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite