Muzeul Antipa din Capitală găzduieşte o expoziţie de fluturi tropicali vii. Intrarea costă 12 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expoziţia este prezentă în Capitală până la sfârşitul lunii august FOTO Arhivă Click!
Expoziţia este prezentă în Capitală până la sfârşitul lunii august FOTO Arhivă Click!

Muzeul Antipa găzduieşte până la sfârşitul lunii august o expoziţie inedită de fluturi tropicali vii. Vizitatorii pot vedea fluturi tropicali din cele mai diverse zone ale globului, iar preţul unui bilet de intrare pentru adulţi este 12 lei.

În perioada 3 iunie – 31 august, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” prezintă expoziţia de fluturi tropicali vii cu tema „Lumea fluturilor”.

În cadrul acestei expoziţii pot fi admirate exemplare aparţinând unor specii spectaculoase de fluturi tropicali, unele cu indivizi de mari dimensiuni (14-15 centimetri anvergura aripilor) din cele mai diverse zone de pe glob: sud-estul Asiei, America Centrală şi de Sud, Africa ecuatorială etc. Astfel, vizitatorii pot admira exemplare vii dintr-o serie de specii de fluturi tropicali, care pot fi observate în natura doar la mari distanţe de zona geografică a ţării noastre.

Toate speciile prezentate în cadrul expoziţiei sunt distribuite pe areale relativ largi, iar existenţa lor nu este considerată a fi periclitată în vreun fel. Mai mult decât atât, exemplarele prezentate provin din pupe obţinute prin creşterea omizilor în ferme specializate aflate în diferite ţări cu climat tropical (Filipine, Costa Rica, Thailanda, Indonezia, Uganda, Kenya).

Preţul unui bilet de intrare pentru adulţi costă 12 lei, în timp ce studenţii, elevii, copiii şi pensionari trebuie să scoată din buzunar cu doi lei mai puţin. În schimb, reprezentanţii muzeului au anunţat că micuţii cu vârsta mai mică de doi ani au intrarea liberă. Expoziţia poate fi vizitată de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 20.00.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite